Hun understreker at hun ikke har diskutert dette med flertallsgruppa (Ap, Sp og SV) som hun er talsmann for i kommunestyret, og at dette er hennes personlige mening.

- Jeg vil gjerne komme meg ut av den ti-på-topplista vi har kommet i. Vi har et snitt på 7600 kroner. Jeg ligger jo der selv, er enslig og har ingen å dele utgiftene med. Det er ikke det som velter lasset, men man ser jo litt av konsekvensene ettersom tiden går. Når man begynner å komme over 20.000 på enkeltboliger begynner det å bli mye. Vi vil jo ikke ta inn mer skatt enn det vi har bruk for, sier Grøttjord.

Les også: Skattesjokk for skauningene

Sjekk ligningen

Hun gir uttrykk for at verdiøkningen på boligene i ligningsgrunnlaget var noe politikerne ikke hadde forutsett, til tross for at rådmannen viste til økningen i sitt budsjettnotat i desember.

- Dette må vi ta en diskusjon på. Og folk må se på ligningsverdien for boligen sin for de siste årene og se om det er noen store forskjeller der. Det er jo ikke noe spesielt Skaun har gjort for at det skal bli sånn, sier Grøttjord.

Rom for nedtrapping

Høyres Erik Fenstad sier at deres mål er å fase eiendomsskatten helt ut.

- Den bør trappes ned til null, sier Fenstad.

- Er det rom for det i kommuneøkonomien?

- Noe rom er det jo. Vi foreslo i høst en lavere skatt enn det flertallsgruppa gikk for. Vi ville både gå ned på summen og at flere eiendommer skal med, sier Fenstad.

Les også: - En skatt tredd ned over hodet på innbyggerne

Han mener det er riktig av kommunen å bruke formuesgrunnlaget for beregning av eiendomsskatt.

- Den metoden er i hvert fall minst byråkratisk. Det er ikke verdien av det man takserer som er poenget – poenget er hva som kommer ut i andre enden. Vi justerer skattenivået ved å endre promillesatsen og bunnfradraget, sier Fenstad.