I fjor høst var representanter for Orkdal kommune og Meldal kommune i møte med Statens vegvesen om status på prosjektet. Der kom det fram at det tas sikte på å utlyse jobben i slutten av mars, med valg av entreprenør før sommeren 2017.

- Jeg har hørt at prosjektet skal ut på anbud rundt påsketider, sier ordfører i Meldal, Are Hilstad (Ap).

«Flaskehals»

Klinglien, som ligger i både Orkdal og Meldal, har vært en «flaskehals» for trafikken i tiår. I 2014 ble det endelig vedtatt en reguleringsplan for området. Men fortsatt har ikke arbeidet startet.

- Det er tidsbruken som har vært frustrerende: Arbeidet kommer ikke i gang, sier Hilstad.

Hovedårsaken til dette har hovedsakelig vært begrenset utvidelsesareal for vegen, veldig dårlige grunnforhold (krevende å gjennomføre tiltak) og nærheten til en fredet Thamshavnbane.

Ny versjon

Vegvesenet kom nylig med en ny versjon av reguleringsplanen, som kun omfatter øvre del av Klinglien. Det vil veien på begge sider av Skjøtskift bru, men ikke inngrep i Klinghåmmårn.

- Det er kun planer om mindre reguleringsendringer i forhold til reguleringsplanen som ble vedtatt i 2014, sier Siri Eithun, kommunalsjef i Meldal kommune.

Endringene består i følgende:

* Brua blir litt kortere

* Bredere vei mot kommunegrensa til Orkdal

* En liten justering av veilinja ved brua og litt sørover

Alternative traseer?

Disse endringene skal være så små i forhold til den opprinnelige reguleringsplanen, at den nye planen trolig ikke blir behandlet politisk.

- Vi har ikke blitt forelagt den nye reguleringsplanen i hovedutvalg for landbruk og tekniske tjenester. Men det stemmer at den trolig ikke blir behandlet her, sier leder i utvalget, Lars Kirkholt (Ap).

Dersom alt går etter planen, er det skissert byggestart høsten 2017. Utfordringen da blir å finne alternative traseer for trafikken på fylkesvei 700 i Klinglien under anleggsperioden, som er beregnet til cirka fem måneder.

Det planlegges omkjøring på blant annet fylkesvei 701 og over Bjørnli. Det ses også ifølge ordfører Hilstad på andre traseer i området.