Det går fram av årsmeldingen som nylig ble lagt ut til samvirkelagets medlemmer. Der går det fram at butikken økte salgsinntektene med en halv million kroner i løpet av fjoråret, fra 14,9 millioner i 2015 til 15,4 millioner kroner i 2016.

Les også: Lokalbutikken snudde skuta

Økte mer enn prisstigningen

Dermed tok ikke daglig leder Trond Jakobsen hardt nok i da han tidligere i vinter anslo at samvirkelaget økte omsetningen med i underkant av 3 prosent. Istedet endte veksten på 3,5 prosent. Til sammenligning var konsumprisindeksen fra februar 2016 til februar 2017 på 2,5 prosent.

Snudde skuta

Det ga bedriften et beskjedent overskudd på 152.535 kroner i 2016, som faktisk er 27.000 kroner mindre enn året før. Samtidig kunne Jakobsen fortelle om hvordan butikken har gått fra nesten en million i minus til positive tall på bunnlinja da ST snakket med ham i februar.

- Da jeg overtok for fem år siden hadde vi et underskudd på 700.000 kroner. Siden den tid har vi økt omsetningen jevnt og trutt, sa Jakobsen da.

Les også: Rema 1000 vil etablere seg både i Børsa og i Buvika

Utfordrende drift

I tillegg til at omsetningen øker, øker også antall handlende med coop-medlemskap knyttet til butikken. Ved utgangen av året var medlemstallet oppe på 362, som er en økning på 26 medlemmer fra forrige årsskifte. Samtidig forteller styreleder Ivar Røstum og resten av styret i selskapet om utfordrende drift, selv om egenkapitalen er solid.

«Fortsatt er det utfordrende å drive et mindre samvirkelag. Og som vi har skrevet de siste åra - det gir ikke rom for hvileskjær», skriver styret i årsberetningen. De peker på at det er oppslutningen fra kundene som er avgjørende, og at det å holde tritt med den alminnelige lønns- og prisveksten er minimumsmålet for bedriften.