Lina Lefstad (21) studerer i International Business and Management i Utrecht i Nederland. I februar var hun med i regionmesterskapet i sprangridning i byen, og kvalifiserte seg dermed til det nederlandske mesterskapet. Etter feilfri grunnomgang og omhopping ble hun på fredag til slutt nummer ti i det nasjonale mesterskapet, som ble arrangert på det nasjonale hestesportssenteret i Ermelo, på hesten Eros VL.

- Det var en helt fantastisk opplevelse, sier Lefstad på telefon fra Nederland.

Stor sport

Det er nemlig ikke til å kimse av å oppnå en slik plassering i et land hvor ryttersport og hestesport generelt står meget sterkt. Landet har i en årrekke fostret både verdensmestere og olympiske mestere. Etter en brist i ryggen, som har satt henne ut en stund, kom derfor den gode plasseringen i Nederland som en stor inspirasjon. For å få delta i det nederlandske mesterskapet er det krav til utlendinger at de må være medlem av en nederlandsk klubb og ha gyldig lisens.

- I tillegg må man selvsagt kvalifisere seg da, slik jeg gjorde, ler hun.

Flytter til Tyskland

Til tross for at hun er kommet langt i sine fireårige studier, har hun nå valgt å ta et halvt års pause, og flytte både seg selv og sine tre hester til Tyskland for å satse ytterligere på sporten.

- Jeg har fått meg jobb i et selskap utenfor Hannover hvor jeg skal stå for kjøp og salg av hester. Dermed får jeg praksis i forhold til mine studier, samtidig som jeg får muligheten til å trene og få avklart i forhold til framtidig satsing, sier den målbevisste jenta.

Holder kontakten

Tyskland er også en stor nasjon når det gjelder hestesport og denne muligheten kunne hun ikke la gå fra seg. Selv om Lefstad har oppholdt seg utenfor Norge og Børsa gjennom flere år, holder hun fortsatt kontakt med familie og venner i Trøndelag.

- Jeg startet min ridekarriere hos Guri Hårstad Bye og er alltid innom henne når jeg er hjemme på besøk, forteller hun.

Nå er det bare tiden som vil vise hvor langt Lefstad kan drive det innen sin sport.

steinar.larsen@avisa-st.no