Orkanger kunne sikret seg et meget godt utgangspunkt før siste serierunde med seier borte mot Sverresborg søndag. Lenge så det også ut til at OIF-jentene skulle kjempe om seieren.

Men i en håpløs periode i andre omgang, hvor OIF til og med var to i overtall, snudde kampen som til slutt endte i tap.

Målshow fra Sterten

I første omgang leverte Orkanger til tider glimrende håndball både defensivt og offensivt. Laget gikk respektløst til verks og ledet store deler av omgangen. Oda Sterten var i godt slag og noterte seg for hele åtte av Orkanger 14 scoringer i den første omgangen.

- Vi åpnet veldig bra og ledet faktisk med fire mål en periode. Vi leverte en god omgang både offensivt og defensivt og ledet med ett mål til pause, sier OIF-trener Stig Løvseth.

Avgjørende

Tidlig i andre omgang fikk to Sverresborg-spillere to minutter rett etter hverandre og OIF kunne spille 4 mot 6 i en god periode. Den ble veldig dårlig utnyttet og Sverresborg snudde faktisk fra 14–15 til 16–15 i den perioden.

- Det var nok en periode som var veldig avgjørende. Jeg tror vi tapte perioden 2–0 og det er en periode vi helst skal vinne 3–0. Lufta gikk litt ut av ballongen etter det, sier Løvseth

Orkanger klarte aldri å komme tilbake etter å ha kommet under og tapte til slutt 32-27.

- Vi scorer 27 mål og det er bra det, men vi ble litt for pinglete i forsvar. Hadde vi vunnet denne kampen hadde det vært opp til oss i siste serierunde, sier Løvseth.

Må vinne

Nå er situasjonen slik at Orkanger er to poeng bak Ålesund som ligger på trygg plass. Begge lag har en kamp igjen. Om Orkanger vinner og Ålesund taper sin første kamp er OIF forbi på innbyrdes oppgjør og berger plassen i 2. divisjon.

- Det er en ting som teller og det er seier. Volda må også slå Ålesund, men vi må konsentrere oss om å slå Levanger 2 i den siste kampen. Om Levanger 2 stiller samme lag som de har gjort de siste kampene, så skal vi ha gode muligheter for seier. Nå har vi seks treninger til å forberede oss til den kampen, sier Løvseth.

PS! Levangers førstelag spiller kamp på samme dag som andrelaget og har dermed ikke mulighet til å bruke førstelagsspillere.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

OIF-trener Stig Løvseth mener laget spilte en god første omgang, men at luften gikk ut av ballongen i andre omgang. Foto: Arkiv