Denne oppdrettsbåten av typen Katamaran kantret natt til tirsdag ved kommunekaia på Kyrksæterøra i Hemne.

- Vi vet foreløpig ikke hvorfor det har skjedd, sier Gjermund Bjørkøy, politibetjent ved Hemne og Snillfjord lensmannskontor.

Tirsdag formiddag ankom dykkere stedet for å bistå med berginga. Senere på dagen ble det kjent av hevinga av båten ikke starter i løpet av dagen. Det er ukjent hva som er årsaken til det.

Båten eies av Abyss Aqua i Kristiansund. Den var i Hemne for å ta service på oppdrettsanlegg. Båten skal være verdt 10-15 millioner kroner, opplyser Viktor Jensen, styreleder i rederiet.

Les også: Kantret ved kommunekaia

Han forteller videre at de foreløpig ikke har noen forklaring på hva som har skjedd.

- Nå handler det om å berge båten så godt vi kan og sikre verdier. Vi håper å klare det før den går helt under, sier Jensen.

Båten har et mannskap på to personer. De jobber én uke på, før det kommer to nye og overtar. Vaktskifte skulle skje tirsdag morgen.

Båten hadde vært i Kjørsvikbugen tidligere på dagen på et anlegg der ute. Den kom inn til kommunekaia på mandag ettermiddag for å skifte mannskap.

Mannskapet sover ikke på båten. Den var tom da uhellet skjedde.

- Meldinga om kantringa ble varslet av en båt som lå i nærheten. Meldinga gikk til Florø radio, som igjen varslet politiet. Da var klokka 05.19, sier Bjørkøy.

Politiet var tirsdag morgen på åstedsundersøkelse. I og med at det ikke er noen mistanke om noe straffbart, blir det ikke opprettet sak.

- Rederiet som eier båten ordner selv med berging.

Styreleder Viktor Jensen fortelelr at rederiet har 13 fartøy i flåten, så arbeidet i Hemne skal om kort tid gå som normalt igjen.

- Vi kommer med en ny båt, kanskje allerede i dag (tirsdag). Dette har vi bra kontroll på, sier han.

- Hva skjer med båten som har kantret når dere får den opp?

- Vi håper den kan repareres. Det blir en forsikringssak. Båten har nylig vært gjennom full sjekk og var i god teknisk stand, svarer han.

Brannmannskap i Hemne påser nå at kantringa ikke medfører forurensing i sjøen. Det ser ifølge Bjørkøy ut til å gå bra.

Båten har en motor i hvert skrog, og mye elektronikk i skroget. Det er grunn til å tro at det vil ta noen dager før fartøyet er operativt igjen.

- Det er ingen dramatikk i det som har skjedd. men alt var tilsynelatende som det skulle i går kveld da mannskapet forlot båten, sier Bjørkøy.

Vitner på stedet antyder overfor ST at båten kan ha blitt hengende fast og ikke "blitt med opp" i overgangen fra fjære til flo sjø, og at den dermed har tatt inn vann.