Gjennom å skape smakfulle opplevelser med design, håndverk, småskalamat og andre kulturuttrykk inviterer martnasgeneral Kenneth Teigen til innholdsrike dager 11.–13. august.

- Vi inviterer publikum til å se, smake, kjøpe og å lære, sier han, og avslører at de har over 50 nye utstillernavn på blokka i tillegg til de aller fleste som deltok på fjorårets arrangement.

TV2-programleder

Med design og interiør som bærende elementer var Kjersti Bergesen, kjent fra TV2-serien Tid for hjem, en naturlig kandidat som årets martnasgjest.

- Bergesen hadde hørt om Rennebumartnan, og sa ja med en gang da hun ble spurt, sier Teigen.

I tillegg til å åpne Rennebumartnan 11. august skal hun også ta seg av den siste finishen og stylingen av den store design–og interiørutstillingen. Hun skal velge ut kunst og håndverksprodukter fra utstillerne på årets Rennebumartna, og plassere dem i utstillinga.

I tillegg skal hun holde et foredrag på åpningsdagen.

Kunnskapsrik

Kjersti Bergesen har jobbet i 14 år med oppussing og innredning av norske hjem på TV2. Det har etter hvert blitt nærmere 120 prosjekter. Hun er en aktiv programleder som deltar i byggearbeidet, samt planleggingen sammen med norske og utenlandske designere.

Hun er utdannet samfunnsviter fra Universitetet i Bergen, men har jobbet aktivt med tv-produksjon i nærmere 30 år. Bergesen har stor interesse for håndverk, kunst, design og arkitektur, og ser det som svært viktig at vi ivaretar norske håndverkstradisjoner og videreutvikler den kunnskapen som finnes. Hun mener vi skal være stolte av vår arv og modige nok til å ta den med oss videre inn i design og produksjon av nye produkter.

Design- og interiørutstilling

Teigen opplyser at de er godt i gang med planlegginga av årets arrangement, som tematisk skal handle om smak. Et tema som skal bidra til videreutvikling og skape nye opplevelser for publikum. Rennebumartnan vil fokusere sterkere på design i åra fremover. Som et ledd i denne utviklingen har man bestemt at årets hovedsatsing på utstillingssida blir en design- og interiørutstilling. Denne satsingen håper de vil bidra til å skape nye opplevelser som kan friste både det trofaste publikummet, men og også trigge et nytt og yngre publikum.

Utstillinga skal vise trender innenfor interiør i hus og hytte, møbler og belysning, og ikke minst skal utstillinga styles med kunst og håndverksprodukter valgt ut blant alle de flotte utstillerne på Rennebumartnan. Her blir altså både lokalt næringsliv og utstillere involvert på en ny måte i forhold til tidligere.