- 10-15 centimeter med nysnø hadde gjort seg. Men det er fortsatt mulig å komme seg på ski til fjells. Både på sør- og nordsida av E39 ligger det stort sett igjen en issåle der hvor vi har kjørt opp løyper i vinter. Og når man kommer seg over myrdragene og opp i fjellet, så er det brukbare skiforhold. Men det finnes noen barflekker langs traseen over myrene, hvor man må påregne å bære skiene. Men det er absolutt mulig å få oppleve ei flott påske i fjellet, selv om det er blitt bart enkelte steder langs traseen over myrene, opplyser Jon Olav Sørlund, innehaver av Høgkjølen fjellcamp.

Inne på selve campingplassen er det bart og fint, men det er fortsatt mulig å nå Omnsfjellet (i bakgrunnen) på ski.

De beste forholdene finner man ifølge Sørlund på sørsida av E39.

- Issålen er best bevart på sørsida. Og når man kommer en drøy kilometer fra campingplassen og nærmer seg Slettfjellet, så er det relativt greie skiforhold. Men også på nordsida mot Omnsfjellet går det fint å komme seg opp i høyden og nå tak i brukbare skiforhold, forutsatt at man bærer skiene over de bare flekkene.

- Hvordan tror du påska blir for deres del?

- Jeg tror «bob-bob» kan være et passende uttrykk. Vi kan som sagt ikke skilte med de beste skiforholdene, da våren kom tidlig i år. Men får vi sol og oppholdsvær, så vil barflekkene tørke opp og det vil allikevel bli utrolig fint å ta turen til fjells, forteller Sørlund.