Hemne

Eiendomsselskapet, som nå står på terskelen til å selge kulturbygget Kulør'n til Hemne kommune, har kjøpt to parseller av Hemne kommune for sitt planlagte boligprosjekt i Støllia. Begge ligger i nærheten av Labbetuss barnehage.

Ikke OPS-prosjekt

– Det er snakk om tre tomter nedenfor barnehagen. Der har vi planlagt åtte; tre pluss to pluss tre, svært rimelige leiligheter for salg eller leie, sier Aage Sørli, daglig leder i Sørli Arkitekter AS.

Han eier 33 prosent av aksjene i Hemne Prosjekt AS gjennom sitt selskap Sørli Eiendom AS sammen med Bolig- og Næringsbygg (50 prosent), mens privatpersonen Henrik Brekken eier resten.

— Vi satser på et lavpriskonsept med små og kompakte boenheter der den som kjøper eller ønsker å leie, et spørsmål vi for øvrig ikke har tatt stilling til, ikke trenger å være «rik», sier Sørli.

Hemne Prosjekt AS har også henvendt seg til Hemne kommune med spørsmål om de ønsker å inngå et OPS-prosjekt (Offentlig Privat Samarbeid), men det ønsker ikke kommunen.

— Husbanken er veldig interessert i en OPS-løsning, noe som ville gitt kjøpere eller leietakere enda gunstigere vilkår, men det var altså ikke Hemne kommune villig til å være med på, sier Sørli.

Flere er interessert

De to andre tomtene er rene eneboligtomter. Disse ligger litt på skrå ovenfor Labbetuss barnehage.

— Dette er ordinære eneboligtomter, der kjøper må kjøpe både tomt og bolig, men selvsagt selv får bestemme type bolig, sier han.

Hemne Prosjekt AS er nå gitt frist til juli for å sette i gang prosjektet.

— Vi sender nå inn søknad om rammetillatelse til oppstart, det vil si tegninger på prosjektet. Vi har på disse to tomtene allerede hatt flere interessenter, sier han.

Sol og utsikt

Salgsplakaten for å selge tomter og boliger i Støllia har «utsikt» og «solrik» som overskrift, og Sørli er optimistisk med tanke på å få realisert Hemne Prosjekts planer for begge de to parsellene.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300