Øystein Mælens Sindor X leverer så å si alltid gode løp. På 69 løp i karrieren har hele 29 endt blant de tre beste. Men det er ikke blitt så mange seirene, noe som må kunne tilskrives en god porsjon uflaks. De gangene hesten har vært på målfoto, har den stort sett manglet noen centimeter fra å stikke mulen først. Dermed står Prins Juventus-sønnen også bokført med hele 10 andreplasser.

Karrierens tredje

Og fem meter fra mål i lørdagens løp på Leangen så det ut til å «bli som normalt», altså trippelplass, men ikke langt nok framme til å sikre seieren.

- Kort før mål så jeg at han kjempet om seieren. Men med flaksen vår, var jeg egentlig sikker på at vi ville få den siste trippelplassen, forteller eier og trener Øystein Mælen.

Men nei da, denne gangen skulle det vise seg at orkdalingen endelig skulle ha marginene på sin side. Svalner ble slått med et par centimeter på det siste steget, mens ledende Lauvås Creon, som lå et par centimeter foran, galopperte på målstreken og ble disket. Dermed kunne Mælen juble for Sindor X sin tredje seier i karrieren, 16 000 kroner rikere.

- Hesten klenger litt innover på oppløpet, og derfor er det vanskelig å kjøre for fullt, kunne kusk Edvard Kristiansen opplyse på seremoniplass som forklaring på at det er blitt såpass mange andre- og tredjeplasser, og færre førsteplasser.

- Han sliter litt muskulært, og det er årsaken til at hesten blir litt skeiv mot slutten av løpene. Men vi jobber med saken, forteller Mælen.

Eventyr

Etter et løp på Leangen i juli i fjor, ble Villas Cato, som eies av orkdalingen Jon B. Gjønnes, flyttet til eksorkdalingen og travtrener på Bjerke, Anders Lundstrøm Wolden. Historien etterpå har vært som et eventyr. Siden da har hesten vunnet seks løp på 11 starter, og tjent hele 281 000 kroner. Den siste seieren kom i V75 på Leangen lørdag, og dermed tyder mye på at hesten går mot nok en innbringende sesong.

Westberg-triumf

Det var ikke bare Sindor X som hadde litt tur lørdag. Også Frank Westbergs kunne strekke hendene i været etter at hans egen Erga Fanten hadde krysset mållinja først i dagens andre løp. Eller rettere sagt, som nummer to, men seier ble det allikevel da Eidshaugjerven galopperte i mål noen centimeter foran og ble disket. Også søskenparet Viggjerva og Viggoda så skumle ut i angrep ut på oppløpet, men begge galopperte bort seiersmuligheten. Dermed var det altså duket for karrierens andre seier for Erga Fanten.

Gode innsatser

En god dag på jobben hadde også skaunhoppa Krokstad Juvita. I et hoppeløp med 50 000 kroner til vinneren tok hoppa til Anna Landrø en råsterk andrepremie verdt 25 000 kroner.

Gode innsatser leverte også orkdalingen Valley Ivan og buviktraveren Crimson Pirate. Førstnevnte tok en sterk tredjepremie i Sigbjørn Rishaugs minneløp verdt 20 000 kroner, mens sistnevnte fikk tilsvarende beløp for tredjeplassen i dagens sjuende løp.

Lokale resultater Leangen lørdag:

1. løp: 5) Ragazzo 1.17,3

2. løp: 1) Erga Fanten 1.31,2,7) Viggjerva 1.30,1g

4. løp: 1 Villas Cato 1.27,5, 5) Alsaker Elfax 1.28,7

7. løp: 3) Crimson Pirate 1.14,3

8. løp: 2) Krokstad Juvita 1.28,9, 7) Il Oda 1.31,1

9. løp: 3) Valley Ivan 1.14,4

10. løp: 4) Derby d'Estino 1.16,2

11. løp: 1) Sindor X 1.29,4

Kleveland-traveren Crimson Pirate leverte en sterk innsats til tredje. Foto: Silje Theodorsen