Lørdag 22. april garanteres det fullt trøkk, mye energi og høy allsangfaktor.

- Vi gir som alltid bånn gass, fastslår leder i mannskoret Lerka, Arne Kristian Mo.

Mannskoret Lerka på Fannrem har vel egentlig aldri skuffet publikum. Det skyldes selvsagt like mye deres evne til å lage fest som stemmeferdighetene.

- Det ligger an til en topp kveld denne lørdagen. Billettene ble lagt ut før påske, så det er løp og kjøp, sier Mo.

Årets forestilling heter «22 hana og ei høn». Bakgrunnen er rett og slett at det er 22 mannlige medlemmer i koret, samt at dirigenten er en kvinne.

- Eva Lillegård har veldig god kustus på oss. Hun er ei dyktig og driftig dame og full av energi, sier Mo.

To forestillinger

Som tidligere år settes det opp to forestillinger; en familieforestilling på ettermiddagen og en festforestilling med fest etter konserten.

- Den gjengse publikummer hos oss er forholdsvis engasjert, for å si det sånn. De kommer gjerne på den siste forestillinga. Men så er det også noen som hovedsaklig vil høre musikken også. For de passer den første forestillinga, forklarer korsjefen.

- Hva får publikum høre fra scenen i år?

- Det blir som alltid mye trønderrock og 80-tallsrock. Eksempler er artister som Åge Aleksandersen, DDE, Abba og Bon Jovi, svarer Mo, som ikke vil avsløre mer av kveldens repertuar.

Plass til flere

- Men vi snakker allsangfaktor her?

- Det gjør vi så absolutt! Det blir trøkk og mye energi, sier han.

Fjorårets Lerka-konsert ble for aller første gang flyttet fra Grøtte samfunnshus til Sondrehallen på Orkdal vidaregåande skole. Også i år blir det i idrettshallen.

- Årsaken er at vi får inn mer folk på Follo enn på Grøtte. I fjor kom det 150 personer på den første forestillinga og 450 på den andre. På Grøtte kan vi kun ta inn 300 på hver forestilling, forklarer Mo.

- God jobb som kor

- Hva har du å si til dem som ennå ikke har kjøpt billett?

- Lerka ønsker å arrangere en artig ettermiddag og kveld. Publikum kan selv tilpasse hva de vil være med på. I tillegg til å arrangere en skikkelig fest, har vi også ambisjoner om å gjøre en god jobb som kor, sier han.

Og etter den siste forestillinga, overtar trondheimsbandet Jävlar på kärlek «stafettpinnen». Partybandet skal ifølge ryktene definitivt ikke legge noen demper på stemninga.