Årets skisesong ble en suksess arrangementsmessig for Orkdal IL og Knyken. I løpet av vinteren var det bare sørprennet som ble avlyst i april på grunn av snømangel, ellers gikk alt av stabelen som planlagt. Den største utfordringen var juniorlandskampen som samlet flere nasjoner for å konkurrere i hopp, langrenn og kombinert. Snøen uteble, men ved hjelp av en iherdig dugnadsinnsats og omfattende snøproduksjon i forkant ble det en stor suksess.

- Det var et stort arrangement som vi måtte bruke mye tid på i forkant for at alt skulle være klart. Heldigvis var vi heldig med været under selve arrangementet og fikk veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne, sier Fossbakk.

Avhengig av snøproduksjon

Da anlegget i Knyken ble planlagt og senere bygd hadde Orkdal IL tatt høyde for snøproblematikken. Et stort basseng ble bygd for å oppbevare vann som kunne brukes til snøproduksjon. Den investeringen har ikke idrettslaget angret på.

- De siste årene har vi sett hvor viktig det var. Om vi ikke hadde hatt muligheter for snøproduksjon i Knyken ville vi slitt med å arrangere skirenn i løpet av vinterene som har vært. Fasiten nå er at vi knapt har avlyst et eneste skirenn som foregår på skistadionen siden vi startet med snøproduskjon, forteller Fossbakk.

Vil bli enda bedre

Til tross for at årets skisesong har gått som planlagt, ser likevel Fossbakk muligheter for hvordan anlegget kan bli enda bedre og enda mer attraktivt. Spesielt på den uorganiserte idretten håper Orkdal IL at de kan gi et langt bedre tilbud allerede kommende skisesong. I løpet av vinteren var alpinanlegget bare åpent i tre uker. Det vil idrettslaget gjøre noe med allerede til neste sesong.

- I løpet av våren og sommeren håper vi å få på plass i rørgate oppover i alpinanlegget slik at vi kan produsere snø i bakken. Det betyr at vi forhåpentligvis kan øke åpningstiden i alpinbakkene. Da er vi bare avhengig av minusgrader for å holde trekket åpent. Da tenker vi å produsere snø i den nederste delen av alpinløypa. Vi hadde 400 barn i skitrekket da vi åpnet i vinter og det er slik aktivitet vi ønsker, sier Fossbakk.

Orkdal IL har kalkulert med en utgift på 70 000 kroner for et slikt anlegg. Alt vil selvsagt bli gjort på dugnad av den utrettelige knykengjengen.

Prosjekt barneskileiken

Men det er ikke bare i alpinanlegget Orkdal IL ønsker å gjøre forbedringer. I løpet av vinteren er barneskileiken kanskje den mest brukte arenaen.

- Barneskileiken i Knyken er den som blir mest brukt både sommer og vinter. Der ønsker vi å investere i et mini-snøproduksjonsanlegg. Det skal stå permanent i barneskileiken. Det vil koste idrettslaget 40 000 kroner. Vi har allerede snakket med noen av våre sponsorer og har fått positive tilbakemeldinger, sier Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255