Lørdag reiser Orkangers damelag til Tynset for å spille sesongens første kamp i 2. divisjon etter opprykket i fjor. Lørdagens motstander var ett av topplagene i fjorårets 2. divisjon.

- Det blir en tøff start for oss når vi i tillegg får Molde i serierunden etter, men vi skal jo møte alle lagene uansett. Vi vet ikke helt hvor vi står sammenlignet med de andre lagene, men vi håper å kunne ta poeng mot Tynset, sier Orkangers trener Bjørn Bakken.

Sterke offensivt

Orkanger kommer til å ha en ung stall i årets 2. divisjon. I treningskampene har halvparten av spillerne vært 17–18 år. Bakken tror laget har en del å gå på når det gjelder fysikk, men tror de vil slå godt fra seg offensivt.

- Svakheten vår foran årets sesong er nok fysikken i det defensive spillet, men jeg tror vi skal overraske mange lag offensivt. Vi kommer til å kjøre mange i angrep og prøve. Vi blir ikke bedre fotballspillere om vi skal innrette oss etter motstanderen til hver kamp, sier Bakken.

Kan bli undervurdert

I fjor var KIL/Hemne tippet i nedrykksstriden i 2. divisjon, men endte opp med å rykke opp til 1. divisjon. Orkanger er tippet nederst av de fleste spillselskap og det tror Bakken at de kan dra en liten fordel av.

- Vi er tippet i bunnen og det synes jeg er veldig greit. Det var nok mange lag som undervurderte KIL/Hemne i fjor og vi håper å dra en fordel av at lag undervurderer oss. Det kan bli en liten fordel, sier han.

Skal holde seg

Målet for damelaget er å holde seg i divisjonen og etter hvert etablere seg i divisjonen.

- Vi kommer til å få både opp- og nedturer. Vi må nok regne med å få det tøft mot de tre-fire beste laga i avdelinga, men vi skal berge plassen. Jeg tror ikke vi skal ha større ambisjoner enn det. Orkanger har hatt en enorm utvikling på kort tid og vi trenger tid til å etablere oss, sier Bakken.

Mange nye spillere

Orkanger signerte en rekke nye spillere i vinter. Hedda Berg Pedersen (18), Eli Tretøy (23), Heidi Slupphaug (17), Maren Krogstad (17), Trine Sommervold (17), Solveig Sugustad (18) og Gine Fugelsøy (17) ble alle OIF-spillere. I tillegg har laget fått hentet inn noen nye spillere til 4. divisjonslaget. Keeperkrisen er også delvis løst foran årets sesong.

- Nå er Mari Høyseth tilbake etter graviditet, men hun vil ikke være tilgjengelig i alle bortekampene for oss. Vi har fått inn en keeper i Hanne Hoff som er ung, men talentfull. I tillegg har Monika Lund sagt hun skal steppe inn ved behov, så nå har vi dekt keeperplassen ganske bra, sier Bakken.

Stiller to lag

Til tross for at OIF opprettet damelag for bare fem år siden klarer de nå å stille to damelag på seniorsiden i årets sesong. Med to seniorlag trengs det også mange spillere.

- Vi har heldigvis fått inn en del spillere slik at vi begynner å få en ganske bra tropp på begge lagene. Det var litt synd at vi ikke fikk til et samarbeid med Orkla på damesiden inn mot årets sesong, for det tror jeg kunne blitt bra, sier Bakken.

OIF-trener Bjørn Bakken gleder seg til årets seriestart og tror årets sesong vil by på både opp- nedturer. Foto: Arkiv