Sist søndag ettermiddag klokka 17 startet en storstilt ombygging i lokalene til Shell-stasjonen på Bårdshaug på Orkanger.

- Vi river ut alt av eksisterende butikkinnredninger og erstatter dem med nye. Dette omfatter golv, tak og vegger. I tillegg blir det nye kjøledisker og alt som har med tilberedning av mat å gjøre blir nytt, forteller Bodil Sæther, daglig leder ved Shell Bårdshaug.

Jobber på spreng

Akkurat nå selges det kun drivstoff ved bensinstasjonen. Ingen kunder får slippe inn i butikken, der det jobbes på spreng. De som ikke betaler med kort, kan i utgangspunktet få betalt gjennom nattluka.

- Arbeiderne går i skift og jobber 24 timer i døgnet. I små perioder hver dag framover blir også nattluka stengt. Det skyldes at de ansatte av og til heller ikke får være i lokalet hvor arbeidet pågår, forklarer Sæther.

Ved inngangspartiet til Shell-stasjonen, som har 25 ansatte (hel- og deltid), er det satt opp plakater som varsler kundene om det som skjer.

- Permitterer dere ansatte under byggeperioden?

- Nei, det gjør vi ikke, svarer hun.

Nytt konsept

Bakgrunnen for oppgraderinga er innføringa av et nytt konsept i kjeden: Alle Shell-stasjoner skal renoveres, og de største blir tatt først.

Bensinstasjonen på Orkanger er blant de ti største i landet når det gjelder omsetning.

- I 2016 hadde vi en omsetning på 23,5 millioner kroner, hvis du tar vekk drivstoffet. Halvparten av dette er hurtigmat. Tar vi med drivstoff, var totalomsetninga cirka 100 millioner kroner, forteller Sæther.

Økte omsetninga

De opplevde også en omsetningsøkning da E39 Harangen-Høgkjølen åpnet. Det gjør at en større del av trafikken kommer fra Råbygda, passerer Amfi-senteret og Shell-stasjonen.

- I 2016 var 325 000 kunder innom oss. Det vil si 900 kunder hver dag i snitt, sier Sæther, som poengterer at ombygginga forhåpentligvis skal gi dem enda flere kunder.

- Arealet blir det samme som tidligere, men plassen i lokalet blir bedre utnyttet, disken blir større og det blir sittegrupper her inne. I tillegg har vi allerede utvidet fra ett til tre kundetoaletter, sier hun.

Offisiell åpning etter ombygginga blir torsdag 4. mai.

PS! De «sosiale rommene» på bakrommet til ansatte, er allerede oppgradert. Den jobben har pågått i to måneder.

Shell Bårdshaug er blant de ti største Shell-stasjonene i landet. Foto: Øyvind Brostrøm