Under årets oppkjøring tok Orkla kontakt med Orkanger for å prøve å få til et samarbeid i damefotballen på seniorsiden. Orkla har mistet en rekke spillere til nettopp Orkanger etter at sistnevnte rykket opp. Med en forholdsvis tynn stall håpte de å få til et samarbeid med Orkanger, forteller sportslig leder Erlend Ysland i Orkla FK.

- Vi ønsket et samarbeid for å få til et litt mer slagkraftig lag i 3. divisjon, men det ble dessverre avslått. Vi har senere vært i kontakt med andre klubber som Meldal og Skaun for å få til noe lignende, men de har vært litt i samme situasjon som oss, sier Ysland.

Passet ikke

Sportslig leder i OIF Stig Rune Krokdal sier at det stemmer at Orkla tok kontakt, men at det ikke passet seg for OIF i årets sesong.

- Orkla tok initiativ til et samarbeid, men det passet ikke med samarbeid i år da vi har både et førstelag i 2. divisjon og et andrelag i 4. divisjon. Vi hadde dessverre ikke nok spillere til å bidra til de to lagene og samtidig til Orklas lag i 3. divisjon, forteller Krokdal.

God tone

Både Erlend Ysland og Stig Rune Krokdal forteller om en god tone mellom klubbene og at forholdet har bedret seg betraktelig denne sesongen.

- Vi snakker mye sammen på telefon om forskjellige ting som angår lagene og samarbeid har vært diskutert mye både på herre og damesiden. I år passet det ikke med samarbeid på damesiden, men kanskje kan det bli noe senere, sier Krokdal.