For en måneds tid siden vedtok Orkdal kommune flere nye veinavn. Blant disse var Tjønnlivegen. Vedtaket fikk Reidar Samskott til å reagere, og han skrev et leserinnlegg der han viste hvorfor han mener veien må hete Kjønlivegen, og ikke Tjønnlivegen.

-Kulturell voldtekt

- Det var med stor overraskelse at jeg før påske leste i Søra at man ville endre navnet på Kjønliveien til Tjønnliveien. Dette må bygge på en misforståelse og oppleves som en kulturell voldtekt. Det er en litt for kjapp og «lettvint» løsning å tro at navnet Kjønli kommer av Tjønna. Det er omvendt – navnet på tjønna er Kjønlitjønna og kommer fra lia. Navnet Kjønlia kommer av det gammelnorske «kyn» og betyr «den vidunderlige lia». Dette er noe også den meget dyktige og velsette skulestyrar i Sølberg Skule, Ola Metliås, var klar på og lærte sine elever. Det opprinnelige navnet var Kynli, skrev Samskott i innlegget.

- Veldig godt leserinnlegg

Samskotts innlegg var så velskrevet og overbevisende at Ap-politiker Knut Even Wormdal tok det opp i formannskapsmøtet onsdag.

- Det var et veldig godt leserinnlegg fra Reidar Samskott, og jeg lurer på om vi har jobbet godt nok med denne saken, sa Wormdal som fikk ordfører Oddbjørn Bang til å stille spørsmål om hva politikerne kan gjøre dersom det viser seg at de har fattet et galt vedtak.

Svaret på det var at det må komme en interpellasjon i kommunestyret. Knut Even Wormdal røper overfor ST at han vil ta opp saken i kommunestyrets junimøte.