Det var i 2012 at daværende leder i Orkla CK Leif Øyås og Ola Dahl Johansen fra Orkdal IL gikk høyt ut og ville skape et populært terrengsykkelritt som kunne lokke flere hundre deltakere til startstreken. Det kan en trygt si duoen lykkes med. I debutåret møtte 157 deltakere opp og året etter ble det seedingsritt til Birken og lokket over 300 deltakere. I fjor ble ikke det populære sykkelrittet arrangert, men i år har Orkla CK og Orkdal IL gått sammen og legger opp til en skikkelig folkefest 28. mai.

- I fjor var det en misforståelse som gjorde til at det ikke ble arrangert, men i år satser vi på et skikkelig fint arrangement, forteller leder i Orkla CK Atle Torjuul.

På bildet ser vi noen av medlemmene i arrangementkomiteen: Fra venstre: Ansgar Selstø, OIL - Atle Torjuul, OCK - Thor Arne Johnsen OIL.

Familieløype

En arbeidsgruppe på syv personer har den siste tiden hatt flere planleggingsmøter for å legge til rette for et flott arrangement i Knyken skisenter. Det er fjerde året at Orklarittet arrangeres og det er stort sett samme løypetrasé som tidligere, men arrangøren legger i år opp til en familieløype på cirka 17 kilometer. Den vanlige løypa er på 63 kilometer og går gjennom flere lokale tettsteder som Hoston, Svorkmo, Vormstad og Fannrem før syklistene kommer i mål. Mesteparten av løypen vil være på grus og er sykkelbar for alle. Det er start og innkomst i Knyken skisenter.

- I år har vi gjort den korte løypen enda litt kortere slik at den blir litt mer folkelig og at flere vil delta. Dette er en løype som skal passe veldig bra for barnefamilier, sier Torjuul.

Ingen konkurranseklasse

Tidligere har Orklarittet hatt mye fokus på konkurranseklassene og har to år vært seedingsritt til Birkebeinerrittet, men det går arrangøren litt bort fra nå.

- I år har vi ikke eliteklasser og masterklasser, men det blir selvsagt vanlig konkurranseklasse med tidtaking på dem som deltar i den lengste løypa. Det blir vanlig premiering og uttrekkspremier etter målgang. Når vi gjør det på denne måten så slipper vi å ha dommere rundt i løypene. Dommerne skal ha betaling og da kan det bli litt dyrt, sier Torjuul.

Orklarittet har stort sett samlet nærmere 200 deltakere. Arrangøren håper å nå noe av det samme antallet i år.

Håp om 200

Orklarittet har vanligvis samlet opp mot 200 tilskuere om en ser bort fra rekordåret i 2013 med nærmere 300 på startstreken. Torjuul håper at også årets ritt kan nå 200.

- Vi har et håp om å nå rundt 200 i år, men dette er jo selvsagt væravhengig og om vi kolliderer med andre ritt. Nå har vi gjort en liten sjekk og kan ikke se at vi skal kollidere med så mange andre ritt, sier Torjuul.

Orklarittet er et samarbeid mellom Orkla CK og Orkdal IL.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255