For tredje år på rad inviterer Inga Dalsegg en gjesteutstiller til sommerutstillinga på Dalalåven atelier i Rindal sentrum.

Utstillinga er i forbindelse med Kulturvøkku, som er den store begivenheten i Rindal sommers tid.

Anne Margrethe Hjelvik er sommerens utstiller hos Inga Dalsegg i Dalalåven Atelier i Rindal.

Inspirert av kysten

Årets gjesteutstiller er Anne Margrethe Hjelvik, opprinnelig fra Molde, men nå bosatt på Larkollen i Rygge.

- Hun jobber med akryl. Paletten hennes varierer over hele fargeskalaen, fra de helt lyse og sarte nyanser til de klare og sterke fargene. Selv om hun maler «tenkte» eller sjelelige landskaper, blir hun veldig inspirert av det åpne kystlandskapet, forteller Inga Dalsegg som selv stiller ut et utvalg av sine egne sterke oljemalerier både på lerret og den særegne papyrusen.

Melody in blue heter dette bildet som er malt av Anne Margrethe Hjelvik.

Hun har også tegninger og litografi i sitt rikholdige bildeutvalg.

Også denne gangen er hun svært spent på hvordan hennes og gjesteutstillerens bilder fungerer og påvirker hverandre når de henger sammen i samme galleri.

Godt besøkt

Ifølge Inga Dalsegg var fjorårets sommerutstilling med gjesteutstiller Elin Rindahl Steiro, svært godt besøkt, både fra det lokale publikummet, men også fra mer langveisfarende.

- Salget var over all forventning, og Steiro hadde knapt bilder å ta med seg hjem etter endt utstilling, sier en godt fornøyd Dalsegg.

Ett av Anne Margrethe Hjelvik sine bilder som blir utstilt på Sommerutstillinga på Dalalåven Atelier, første uka i juli.

Et eksperiment

Hun opplever ellers at sambygdingene setter pris på at det kommer nye kunstnere til bygda.

- Jeg opplever at folk setter pris på at jeg inviterer andre kunstnere hit til lille Rindal for å stille ut på det som egentlig er arbeidsplassen min. Det var mer som et eksperiment da jeg prøvde dette første gangen sommeren 2015, forteller Inga som fikk spørsmål allerede ved juletider om hvem som skulle være gjesteutstiller denne sommeren.

Med den store responsen så langt, håper hun at sommerutstillinga i Dalalåven vil bli et fast innslag under den årvisse Kulturvøkku i juli.

Sommerutstillinga ved Dalalåven Atelier åpner lørdag 1. juli og stenger søndag 9. juli.