Prosjekterte rekkehus med totalt seks boenheter er lagt ut for salg i Tøftveien i Meldal sentrum, på den gamle tomta etter Grefstad skole.

De seks boligene er på 83 kvadratmeter hver, over to plan. Bygging settes i gang enhet for enhet, etter hvert som salget kommer i gang. Byggetid er på 6–9 måneder.

Vegar T. Sommerschild i Aktiv Eiendomsmegling er megler for prosjektet, som ble lagt ut for én måned siden. Foreløpig har ikke salget kommet i gang, med det løsner som regel når første enhet er solgt.

- Hvem er målgruppen?

- Det kan være lokale folk som ønsker seg en enklere boform. Kanskje noen har en enebolig oppe i lia, og ønsker mindre vedlikehold og kortere vei til sentrum. Det kan også være førstegangsetablerere, sier Sommerschild.

Det blir totalt seks nye boliger på området. Foto: K-S Eiendom AS

Moderne standard

Boligene kan leveres med to eller tre soverom etter ønske, og med carport og sportsbod tilhørende hver enhet.

- Det er seks moderne rekkehus, med nymotens standard og store vindusflater med utsikt mot Resfjellet. En enkel boform, kan man oppsummere det med. Man bor på 83 kvadrat, med oppholdsrom, ett soverom og mulig toalett oppe. Nede kan man velge mellom ett eller to soverom, sier Sommerschild.

Det finnes tre ulike planløsninger å velge mellom, samt at personlige ønsker kan innarbeides til en viss grad. Det er K-S Eiendom AS som er utbygger.

Takterrasser

Det blir takterrasser på carportene som ligger mellom boligene.

Fellestomta på 1,2 dekar blir felles for sameiet. Boligprosjektet er planlagt på den gamle skoletomta etter Grefstad skole. Her er også Meldal Byggservice i ferd med å sette opp boliger, så området blir bebygd i flere parseller.

- Hvordan er boligmarkedet i Meldal for tida?

- Det går litt i rykk og napp, og har vært rolig en lengre periode. Men vi hadde en vårløsning rundt påske, hvor det ble solgt unna ganske mye. Nå er det spennende å lufte interessen for rekkehus i Meldal, sier Sommerschild.