1. juni inviteres hele Skaun til sommerfest fra tidlig morgen til langt på kveld.

Sommerkonsert har vært tradisjon i Skaun, men ettersom det var så mange arrangement på en og samme dag, ble sommerkonserten til en hel sommerfest, ifølge kulturkonsulent Steinar Haugen som ikke er redd for mye program på en dag.

- De som kommer kvart over 11 på formiddagen, er ikke nødvendigvis de som kommer klokka åtte om kvelden, sier han.

Storbandets faste vokalister, Roy Paulsen og Saima Irén Mian, synger også denne gangen med Skaun storband.

Is og karbonade

Det er selveste Luftforsvarets musikkorps under ledelse av Leif Arne Pedersen, som starter showet på Rådhusplassen med blant andre de lokale sangerne Saima Irén Mian og Solfrid Stav.

- De var booket allerede i fjor, så dette er ingen tilfeldighet, sier Haugen som minner om konserten med Luftforsvarets musikkorps i 2013, som samlet 600 publikummere på Rådhusplassen, og der de delte ut over 500 is. Også i år deles det ut is til alle ungene.

Skulle det mot formodning bli dårlig vær, flyttes konserten innendørs i Rossvoll flerbrukshall.

- Den er stor nok til alle som vil på konsert, sier Haugen.

Treffsted, les og klubb

På ettermiddagen er det Torsdagstreff på Tangen med musikk av Therese Ulvan og Bjørn Willadsen. Arrangør er Buvik pensjonistforening som for sin del frister med karbonade.

Samme kveld inviterer Psykisk helse i samarbeid med Mental Helse til Treffsted på Årvak med servering av kaffe, kake og is.

På biblioteket er det åpning av sommerleskampanjen Sommerles 2017, mens Klubb 1 har klubbdag på Grønneset.

Skaun storband avslutter sommerfesten i Skaun med konsert i Børsa samfunnshus 1. juni.

Storbandkveld

Men denne første junidagen er ikke over før alle har vært på konsert med Skaun storband under ledelse av Ragnhild Faanes i Børsa samfunnshus på kvelden. Det spillesterke og rutinerte storbandet har med seg sine faste vokalister Saima Irén Mian og Roy Paulsen samt bluesgitarist Robert Lingås.

- Dette er en perfekt måte for oss å avslutte sesongen på, og det gir oss en mulighet til å gi noe tilbake til sambygdingene, sier storbandets Kjell Dagfinn Øiaas som opplever at sambygdingene har fått øynene opp for storbandet.

Ikke minst etter suksessen de hadde med Sacred Concert sammen med Viggja Voices denne vinteren.

Storbandperler

På konserten torsdag 1. juni spiller de som vanlig et drøss med storbandperler i tillegg til at de har en del nye; blant annet av Frank Sinatra, Count Basie, Burt Bacharach og Stevie Wonder.

- Vi håper hjemmepublikummet tar seg tid til å gå på konsert på en slik forsommerkveld midt i uka. For oss er det kjempeartig om det kommer folk, og for publikum vil det være en fin inngang til sommeren, mener Kjell Dagfinn Øiaas.