Innbyggere i Lereggen boligfelt frykter for sikkerheten til barna når de skal gå til bussholdeplass eller til fotballbane og lekeplass.

- Det er 50-sone her, men den respekteres ikke ofte, sier Morten Herredsveia.

Han flyttet til boligfeltet Lereggen i Buvika for syv år siden, og har nå sett seg lei på at både personbiler og tungtrafikk passerer boligfeltet i høy fart. Nå har han skrevet brev til Sør-Trøndelag fylkeskommune der han ber om at fartsgrensen gjennom boligfeltet settes ned fra 50 til 30 km/h.

- Vegen brukes også av det vi kaller «GPS-sjåfører». Det er store, utenlandske vogntog der sjåføren ikke er kjent og ser på GPSen at korteste vegen fra E6 til Orkanger går her, i stedet for at de kjører via Klettkrysset. Slike ser vi daglig. Det er også trafikk av landbruksmaskiner, tungt lasta traktorer som kjører fort. Derfor ønsker vi nedsatt fartsgrense og at det settes opp fartsdempere, sier Herredsveia.

Les også: «Alle» vil ha penger til vedlikehold

Ingen gang- og sykkelsti

I dag består boligfeltet av rundt 30 bolighus fordelt på begge sider av fylkesvegen. Ifølge Herredsveia bor det cirka 15 barn mellom 0 og ti år i feltet.

- De siste syv årene har det vært et generasjonsskifte her, der flere småbarnsfamilier er flyttet inn eller har fått barn. I tillegg er det 24 tomter som er planlagt utviklet. Det finnes ikke gang- og sykkelsti, og vegen brukes av barn som går til bussholdeplassen til skolebussen. Her ligger også boligfeltets lekeplass og fotballbane, og barna må ofte krysse fylkesvegen for å komme dit, forteller Herredsveia.

Bor tett ved vegen

Selv har han en sønn på fire år.

- Vi bor like ved fylkesvegen, og det er vanskelig å ha oversikt til enhver tid om ungene går ned på vegen, sier Herredsveia.

Han sendte også kopi av søknaden om 30-sone til politiet, og håper det skal gjøre dem oppmerksom på vegstrekningen.

- Vi håper at det kanskje vil få dem til å komme og gjennomføre fartskontroller. Jeg har bodd her i syv år, og jeg har aldri sett at de har hatt en eneste fartskontroll her, sier Herredsveia.

Les også: - Jeg drømmer om å hoppe i fallskjerm

Gjennomfører gjerne kontroll

Lensmann i Skaun, Tor-Kristian Haugen kan ikke på stående fot verken avkrefte eller bekrefte om politiet noensinne har hatt fartskontroller i boligfeltet der Herredsveia bor, men sier de vil følge opp slike tips når de får dem inn.

- Der vi får inn meldinger om strekninger der det kjører hardt, der gjennomfører vi fartskontroller eller tiltak. Vi oppfordrer også folk via Facebook til å si fra om det er steder de mener vi bør gjøre tiltak, sier Haugan.

Det er syv år siden nå at Emilie Leinum Hanger, Andrine Hovde Vik, Kristine Leinum Vang og Simon Sørtømme Sandvik ba om tryggere veg gjennom Lereggen. Nå ber beboere på nytt om trafikksikkerhetstiltak langs fylkesvegen.
Lensmann Tor Kristian Haugan sier politiet kommer og måler fart hvis de blir bedt om det.