Blakstad Auto AS og Blakstad Olje AS er begge sertifisert som Miljøfyrtårn.

— Vi starta i mai fjor og har holdt på ca. et år. Vi er glad vi er ferdige med prosessen, sier daglig leder Geir Blakstad.

— Men det er nå jobben starter. Det er tre år til vi må gjennom en resertifisering, og derfor må vi holde trykket oppe, sier Unni Blakstad, ansvarlig for bensinstasjonen/butikkavdelinga.

To diplomer

Daglig leder Ann-Kristin Ytreberg i Stiftelsen Miljøfyrtårn sier at bedrifter som legger ned arbeid fram mot sertifisering tar miljø på alvor og viser samfunnsansvar. Med fokus på miljø, er det også mulig å redusere kostnadene og å få et enda bedre omdømme.

Beviset på at en bedrift er sertifisert, er et stort diplom. Denne uka delte ordfører Odd Jarle Svanem og næringskonsulent Olav Hunnes i Hemne kommune ut to diplomer til bedriftene Blakstad Auto og Blakstad Olje.

— Det er to ulike virksomheter som vi har jobbet parallelt med for å bli sertifisert, sier Geir Blakstad.

Bevisstgjøring

Bedriften har hatt konsulentbistand i selve prosessen, mens Jorulf Gumdal har vært sertifisør. Gumdal er godkjent sertifisør gjennom Miljøfyrtårn med sin bakgrunn som mangeårig verneingeniør ved Wacker Holla Metall.

Kunder hos de to bedriftene vil neppe merke noen forskjell i hverdagen – bortsett fra diplomene som vil henge godt synlig i lokalene.

— Dette er en bevisstgjøring av egne ansatte om at miljøtankegangen er viktig og at vi nå har satt ting i system. Det var også gledelig å få bekreftet at vi har gjort mye riktig før vi fikk sertifiseringen, sier Geir Blakstad.

Personalhåndbok

Ifølge Miljøfyrtårn, handler miljøansvar om å ha kontinuerlig fokus på egen drift og til enhver tid minimere de belastningene som påføres klima, omgivelser og arbeidsmiljø.

Blakstad går nå enda et skritt videre og skal – uten at det er pålagt – lage en personalhåndbok med informasjon om de krav som stilles for en miljøfyrtårnbedrift.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300