Ekteparet Torkil og Monica Steinshaug har hatt mange gode treåringer opp gjennom årene, deriblant Crazy News, Boogy Victoria, Scott WL og Shocking Icon for å nevne noen. Alle disse har vært norskfødte hester, og det er ikke så veldig mange amatører som har klart å trene fram så mange kriteriedeltakere som ekteparet Steinshaug.

Danskfødt

Nå har det imidlertid gått ei stund siden sist ekteparet hadde en skikkelig god treåring på gang. Nå kan det imidlertid se ut til at ventetida er over. Mandag viste ekteparet fram en knakende god treåring, C. Brillianto. C. Brillianto eier ekteparet sammen med trondheimskvinnen Ely Rishaug, og hesten viste i sin nest siste start at det her er snakk om en treåring litt utenom det vanlige. Da galopperte hesten bort en soleklar seier i siste sving for Jomar Blekkan. I møte med eldre hester mandag, tillot Blekkan ikke noe galopp, og dermed kom karrierens første seier.

- Dette er en meget god treåring. Men han er veldig tråkk, han vil liksom ikke ta i mer enn han må. Etter hvert vil han skjønne mer hva dette går ut på, og da vil det gå fort unna, kunne Torkild Steinshaug fortelle fra seremoniplass mandag.

Og Steinshaug har ambisjoner om kriteriedeltakelse med C. Brilliant. Ikke i Norge, men i Danmark. Hesten er nemlig danskfødt.

Rå langspurt

Steinshaug kunne også glede seg over en utrolig god prestasjon av Midnight Moon som han også eier sammen med Rishaug. 1.11-traveren viste gryende storform i sin forrige start, og var derfor blant favorittene til å vinne dagens første løp mandag. Fra 11.-spor havnet hesten dårlig til fra start, men en vanvittig langspurt de siste 500 meterne tok hesten fram til en strålende andrepremie.

I samme løp leverte også orkdalingene Black Butan og Bakkmo Bosse flotte løp til henholdsvis tredje og fjerde.

Sterk Rapido GT

Fem år gamle Rapido GT, som eies og trenes av Svein Jonli og Ann-Karin Rostad fra Orkdal, viste tidlig talent som treåring og hadde en brukbar sesong i fjor som foreåring. I år har det imidlertid gått trått, før mandag. Nå viste hesten en herlig stridsmoral fra tet med Atle Solhus i sulkyen, og klarte nesten å svare ut nestfavoritten Bestbyarsenal til slutt.

Resultater Leangen:

1. løp: 2) Midnight Moon 1.14,2, 3) Black Butan 1.14,5, 4) Bakkmo Bosse 1.14,7

3. løp: 7) Gjølmes Clerk 1.17,9

4. løp: 5) Seaside Fashion 1.16,8

6. løp: 2) Rapido GT 1.15,6, 7) Crazy Victor 1.16,1

8. løp: 1) C. Brillianto 1.18,5, 6) Alcatraz 1.20,0

Svein Jonli og Ann Karin Rostad kan glede seg over at Rapido GT nærmer seg storformen. Foto: Arkiv