Denne helga var det duket for nok et lokaloppgjør i 4. divisjon. Sist runde endte lokaloppgjøret mellom Orkla 2 og Meldal med 6-3, men i helga ble det scoret enda flere mål da KIL/Hemne tok imot Buvik.

Avgjorde til pause

Første omgang var målløs til den var over halvspilt, men da løsnet det for KIL/Hemne. Hallvard Løseth satte inn 1–0 etter 23 minutter og fem minutter senere doblet Tommy Kildedam Vaag ledelsen. Like etterpå sørget Daniel Krogstad for 3–0 før Løseth la på til 4–0 like før pause.

- Det kunne gjerne vært 10-0 til pause. Vi spiller helt fantastisk i første omgang hvor vi dobler og tripler på kant hele tiden. Vi skaper enormt med sjanser, sier KIL/Hemne-trener Ole Johan Helland.

Buvik vant 2. omgang

Et tafatt Buvik hevet seg litt i den andre omgangen, men det var KIL/Hemne som først la på til 5-0 før Buvik redsuerte to ganger ved Tommy Visnesbakk og Simon Eid Bjørset. Håkon Aarvaag sørget for 6–2 tre minutter senere, før Basem Issa reduserte til 5-3. Løseth noterte seg for sin tredje scoring i kampen fra straffemerket og helt på tampen fastsatte Sindre Sæther sluttresultatet til 7–4 på overtid.

KIL/Hemne har scoret mye, men også sluppet inn mye i det siste. På de siste tre kampene har laget 17-15 i målforskjell.

- Vi er veldig offensive i tankegangen og har en rekke spillere som setter fart med en gang de får ballen. Da etterlater vi oss en del kontringsrom bakover. Vi kommer til å fortsette å spille slik som vi gjør nå, sier Helland.

- Kan unngå nedrykk

Buvik-trener Brage Meistad var ikke fornøyd med den første omgangen mot KIL/Hemne, men var fornøyd med at laget klarte å heve seg såpass mye at de vant andre omgang. Buvik har bare tatt ett poeng på de ni første kampene, men Meistad tror laget kan beholde plassen i 4. divisjon.

- Vi har tro på at vi kan berge plassen. Det skal gå an å få til det, men det blir ikke noe enkelt. Vi har hatt en del skader så vi har blitt tvunget til å rullere en god del. Får vi litt flere folk på trening, så tror jeg vi skal begynne å ta poeng etter hvert, sier Meistad.

Sikret poeng på slutten

Meldal tok imot Alvdal på Heggøya kunstgress søndag. Gjestene tok ledelsen etter bare fire minutter og det holdt seg nesten hele kampen, men helt på slutten kom kaptein og trener Knut Asgeir Berg laget til unnsetning og utlignet med tre minutter igjen på klokka.

Orkla 2 møtte ubeseira Melhus på bortebane mandag. Til pause var det 0-0, men åtte minutter ut i andre omgang tok vertene ledelsen. Martin Snildal Nygård utlignet for Orkla 2 like etterpå. Kvarteret før slutt tok Melhus ledelsen nok en gang og da Espen Løfshus Staveli ble utvist tre minutter før full tid så det mørkt ut for Orklas andrelag. Men på overtid satte Torodd Asphjell inn 2–2 og sikret poeng.