Meldalshallen, som er samlokalisert med Meldal videregående skole på Løkken, går nå over på fylkeskommunale hender.

Meldalshallen ble offisielt åpnet 7. desember 1996, etter et langvarig arbeid for å få til en idrettshall i kommunen. Mandag ble aksjene i hallen solgt til Sør-Trøndelag fylkeskommune, som fra nå av skal eie og drifte hallen.

Hallen har vært eid av Meldal kommune (70 prosent), idrettslagene i Meldal (10 prosent), Meldal Sparebank (9 prosent) og Meldal Yrkesskoles Orklafond (9 prosent) samt noen mindre aksjonærer.

Sunn økonomi

Mandag var det generalforsamling i Meldalshallen AS ved Orkla gjestebolig. Etter generalforsamlinga signerte ordfører Are Hilstad salgsavtalen med Sør-Trøndelag fylkeskommune.

- Salget ble så markert med en bedre middag sammen med blant andre styret i hallen. Eierskapet kommunen har hatt sammen med idrettslagene og deler av næringslivet, har vært meget vellykket. En har klart å drive hallen med sunn økonomi og hatt et tett og godt samspill med brukerne. Det er rett å gi honnør til lokalpolitikerne som i sin tid fikk istand utbyggingen av en arena som har vært så viktig, især for at vi har fått et særdeles aktivt og godt håndballmiljø i bygda. Under middagen fikk vi også rettet en særlig takk til Bjørn Angvik som har vært med i styret i hele hallens levetid, sier Hilstad i et innlegg på Facebook.

Går til de unge

Salgssummen er på to millioner kroner, noe som er én million mer enn innskutt aksjekapital for de tidligere eierne.

- Kommunen, som klart største eier, har lovet at gevinsten skal brukes til formålet fysisk aktivitet blant barn og unge. Hvordan dette skal skje i praksis, er ennå ikke bestemt. Vi vil ta Idrettsrådet med på råd, sier Hilstad.

Sør-Trøndelag fylkeskommune er fra før eier av den øvrige bygningsmassen ved Meldal videregående skole, og kom med et konkret tilbud om å overta eierskapet på Meldalshallen. Fylkeskommunen har nylig investert i renovering og nybygg ved skolen, og ønsket samtidig å overta og drifte hallen. Skolen har brukt den på dagtid, mens idretten har brukt den på kveldstid. Dette skal etter planen fortsette som før.

Meldalshallen, som ligger ved Meldal videregående, brukes både i skoletida og av idrettslagene på kveldstid.