- Det møtte opp akkurat 200 unger, forteller Yngve Bakken, sportslig leder for arrangementet i regi av Rindal IL.

Mandag 10. juli startet årets utgave av den populære Småtrolluka i Rindal. Fotballskolen med «noko attåt» pågår fra mandag til fredag, og er for barn i alderen seks til 16 år. Hovedaktiviteten er fotball, men mellom øktene og på kveldstid foregår det andre sportslige og sosiale aktiviteter.

- Det møtte opp akkurat 200 unger på mandag morgen. Alle som hadde meldt seg på, kom, forteller Bakken.

- Flinke instruktører

Han legger til at den første dagen er en innkjøringsdag, der ungene skal finne sin plass og bli kjent med hverandre.

- Men aktivitetene kom raskt i gang etter åpninga. Der er mange flinke instruktører her, sier han og forteller at de i tillegg til lokale instruktører har hentet inn krefter fra både Surnadal og Orkdal.

I tillegg til fotballtrening, blir det gjennom uka blant annet Mesternes Mester-konkurranse (konkurranse med ulikt tema for hver dag), fotballgolf, triatlon, turdag, kino, bading i Igltjønna og diskotek. Og på fredag: Selvsagt fotballturnering og finale i Mesternes mester.

Overnatting

En del av deltakerne har bestilt «hele pakken» med overnatting og mat på Rindal skole gjennom hele uka. De fleste bor imidlertid hjemme og pendler til Rindal hver dag gjennom uka.

Parallelt med den ordinære Småtrolluka, der aktivitetene foregår på Trollbanen (gressbane) utendørs i sentrum, kjøres også et pluss-opplegg. Det er et spisset opplegg for ungdommer fra 14–16 år.

Her er Eli Landsem, Henrik Aasbø og G16-landslagstrener Gunnar Halle instruktører. Aktivitetene her foregår utelukkende i Rindalshallen.

Fra Thailand

- Ungdommer i denne aldersgruppa kan selvsagt velge å være med på den ordinære Småtrolluka i stedet. Pluss-opplegget er for dem som vil noe ekstra, påpeker Bakken, og sier at drøyt 30 av de 200 påmeldte har meldt seg på her.

Deltakerne kommer hovedsakelig fra Midt-Norge. Den mest langveisfarende kommer imidlertid fra Bangkok i Thailand. Det kommer også unger fra andre steder i Norge som deltar. Disse kombinerer gjerne Småtrolluka med ferie hos slekt og venner i Rindal-området.

Her fra åpninga mandag formiddag i Rindalshallen hvor administrativ leder Nils Heggem snakker til deltakerne på Småtrolluka. Foto: Gine Moen Kirkholt