Hele forrige uke var de tre baneflatene i Orklahallen stengt. Tida ble brukt til å rengjøre golvene.

- Ungdommene som har hjulpet oss har gjort en kjempejobb, fastslår Odd Gunnar Karlsen, daglig leder i Orklahallen.

En håndballbane er 40 meter lang og 20 meter bred. Det blir 800 kvadratmeter. Det betyr at Karlsen og co. har rengjort 2400 kvadratmeter golv.

- Det har vært en voldsom jobb, sier han.

Innleid ekspertise

Enkelt forklart ble det først lagt ut klisterfjerner med tilpasset utstyr. Deretter har ungdommene ligget på kne og skrapt opp gammelt klister og annen skit. En maskin har så sugd opp avfallet.

Til slutt mattes parketten med ved hjelp av ei maskin, før golvet moppes for hånd. Nå først er det klart for lakkering.

- Vi har leid inn Terje Westad fra Egos Sport AS i Eidsvoll til å gjøre lakkeringsjobben. Han går fram og tilbake over golvet. Dette må gjøres raskt før lakken tørker, forklarer Karlsen, mens vi ser på at jobben utføres.

- Klistermisbruk

Det var bare to av de tre golvene som ble lakkert etter rengjøringa. Det var bane én og to -de som brukes mest.

- Det skyldes økonomi. Vi har ikke penger til å lakkere alle tre, sier Karlsen.

- Hvordan var tilstanden på hallgolvene?

- De bærer preg av klistermisbruk. Det er bare ett år siden forrige razzia, men Westad sier det var mer klister på golvene her sammenlignet med andre haller han har besøkt for å gjøre samme jobb, svarer Karlsen.

- Kan ikke ha det slik

For uvitende bruker håndballspillere klister for å få et bedre grep på ballen. I Norge er det kun tillatt å bruke klister for håndballspillere fra de er 15 år og oppover.

Hallsjefen håper at de lokale håndballagene som bruker klister, respekterer arbeidet som nå er gjort i hallen, og tenker seg om før det på nytt «søles» med klister.

- I tillegg til at golvene påføres klister, bruker vi som jobber også mye tid på å vaske klister i garderobene. Vi må vurdere nye regler i Orklahallen, for vi kan ikke ha det slik, sier han uten å utdype hva eventuelle nye regler kan innebære.

Halvert hall-leia

Jobben med å rengjøre hallgolvene har kostet drøyt 300 000 kroner. Det betyr at en god del av hallens inntekter går til dette arbeidet.

- Fra 1. januar i år ble hall-leia i Orklahallen for barn og unge under 19 år halvert. Det betyr mindre inntekter til å holde ting i orden, sier Karlsen.

Mandag denne uka ble Orklahallen åpnet for aktivitet igjen.

Terje Westad fra Egos Sport AS i Eidsvoll var hyret inn for å lakkere golvene i Orklahallen i forrige uke. Foto: Øyvind Brostrøm