Sørløkk startet sin karriere i Dalguten IL før han gikk videre til Meldal. Fotballtalentet var ikke gammel da han begynte å markere seg på seniorlaget til Meldal. Året etter var han fast inventar for Orkla i 3. divisjon og leverte ni scoringer i debutsesongen. Den andre sesongen ble enda bedre. Som indreløper noterte han seg for 17 scoringer og viste med det at han var moden for større utfordringer. I fjor trente han både med Ranheim og Rosenborg før det til slutt endte med en overgang til Ranheim like etter sommeren.

Trives godt

I fjor fikk Sørløkk litt spilletid og noterte seg både for scoring og målgivende i debutsesongen. Unggutten har fortsatt ikke noen fast plass på laget, men har fått en del spilletid også i inneværende sesong.

- Jeg er i grunnen ok fornøyd med spilletiden så langt, men jeg vil jo alltid spille mer. Akkurat nå har vi en veldig sterk startellever og da må jeg opp noen hakk for å konkurrere med dem som spiller nå. Jeg har fått startet et par kamper og fått komme inn en del ganger, så jeg er fornøyd med det, sier Sørløkk.

Muligheter for opprykk

Ranheim har fått en strålende start på årets sesong og ligger på direkte opprykksplass etter halvspilt serie. Bodø/Glimt har fått en luke på syv poeng ned til Ranheim, men under er det veldig jevnt.

- Sjansen for å kjempe om opprykk er vel stor som aldri før. Vi fikk en god start på sesongen og plukket en del poeng og det har gitt selvtillit. Det er artig at vi kan kjempe om en plass i Eliteserien. Jeg hadde kanskje ikke ventet det, sier Sørløkk.

Skryter av Orkla

20-åringen spilte to og et halvt år for Orkla før han gikk videre, men understreker at han utviklet seg mye som fotballspiller under vingene til trenerne Arnstein Røen og Nils Arne Eggen.

- Både Nils Arne og Arnstein er meget gode trenere. Det å ha Nils Arne som trener har betydd mye og jeg følte det var en mulighet jeg bare måtte ta vare på, sier Sørløkk.

Tirsdag var han med Ranheim som knuste Orkla 6–1 i treningskamp.

- Jeg synes Orkla klarte seg bra i den første omgangen. Utover i andre omgang ble det gjort en del bytter og da kom forskjellen på lagene mer til syne. Og det bør jo være litt på 1. divisjon og 3. divisjon, sier Sørløkk.

Stor overgang

Han innrømmer at overgangen fra Orkla til Ranheim var stor i starten, men at han funnet seg mye bedre til rette nå.

- Det var en ganske stor overgang for meg å flytte til byen og begynne på ny skole. Fotballmessig var det også ganske mye tøffere enn det jeg har vært vant med i Orkla. Nivået er generelt høyere og det er ingen spillere som skiller seg ut som mye svakere enn andre spillere på dette nivået. Vi trener stort sett hver dag og det er jo det jeg ønsker å gjøre, forteller Sørløkk.

I dag (lørdag) starter sesongen igjen for Ranheim og laget skal ut i sesongens tøffeste kamp, nemlig borte mot Bodø/Glimt.

- Vi får satse på seier i den kampen, avslutter Sørløkk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Sørløkk hadde to meget gode sesonger i Orkla som til slutt gjorde at Ranheim signerte fotballtalentet. Foto: Arkiv