Flott natur ved Rørtjønna. Foto: Privat

Orkdal ILs trimavdeling legger annethvert år ut 12 nye kjentmannsposter i kommunen. Dette er poster med varierende vanskelighetsgrad. Noen er korte og passer fint for hele familien, mens andre er litt mer krevende og lengre turer. De siste årene har dette blitt et veldig populært tiltak.

I helga var det noen som bestemte seg for å prøve noe helt spesielt. Selv om trimavdelingen neppe har hatt i tankene at det skal være mulig å ta alle postene på en og samme tur, tenkte søstrene Kari Fagerholt og Kristin Fagerholt Knudsen at de nettopp ville se på muligheten for det.

- Fikk en vill idé

Kari forteller at hun fikk ideen for to måneder siden og satt mannen sin i aksjon for å finne ut om det lot seg gjøre å gjennomføre alle postene i løpet ett døgn.

- Jeg fikk han til å studere litt kart og se på hvordan reiseruten burde være og han fant ut at det kunne la seg gjøre. Så spurte jeg søsteren min om hun ville være med og det ville hun. Jeg er glad for det, for det ble veldig mørkt etter hvert, forteller Kari.

Startet tidlig

Kari tenkte det var lurt å få nok søvn før de skulle sette i vei på turen. Derfor sto hun opp klokken fem på torsdagsmorgenen og vasket huset før hun gikk på jobb.

- Jeg gjorde det for at jeg skulle være sliten på fredagskvelden og kunne sovne tidlig for å få nok søvn til turen dagen etterpå.

Turen som fikk navnet «Kortreist langtur» startet fra Orkanger klokken 05:30 fredag morgen og den første posten duoen gikk til var Geita.

- Etter Geita kjørte vi til Kneppen før turen gikk videre opp til Kattuggelfjellet og Hotell Fønix. Etter det tok vi oss en god matpause. Så tok vi Andølsætra og syklet videre til Grytdalen med trekullovnene. Etter at vi hadde vært på Fossfjellet tenkte vi at vi kunne spare litt kjøring og gå til Rørtjønna fra Hemnkjølen. Det ble en dryg tur når vi ikke hadde merkingen, så vi slet litt med å finne posten. Vi fant den heldigvis til slutt, men vi tapte nok en times tid der, sier Kari.

Begynte å bli mørkt

Etter den strabasiøse turen til Rørtjønna gikk turen videre til Gapahuken i Knyken og der fikk de servert nykoka kaffe og litt sjokolade før turen gikk videre til Kvålsætra.

- På vei ned fra Kvålsætra begynte vi både å bli litt slitne i tillegg til at det var mørkt, så vi gikk litt feil der. Så avsluttet vi med å ta postene på Mjovatnet og til slutt Sundlimarka. Da var klokka fire på natta, forteller Fagerholt.

Sliten i bena

Da hadde søstrene tilbakelagt 68 kilometer i løpet 22,5 timer og tatt alle 12 postene.

- Vi kjente det ikke så mye på lørdagen, men på søndagen var vi støle begge to. Vi kommer ikke til å gjøre noe lignende med det første, men det var veldig artig å utfordre seg selv. Og selv om det var tungt så hadde vi godt humør og en veldig fin turopplevelse, sier Kari som sier at de ikke er noe mer enn noen hverdagstrimmere.

Søstrene har ikke hørt om at noen har forsøkt et lignende stunt på kjentmannspostene tidligere.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Turen til Kattuglfjellet var en av de fineste av de tolv turene til søstrene. Foto: Privat