Eggens Trenerskole skulle gå av stabelen 18. til 20. august, men nå er den tradisjonsrike trenerskolen avlyst.

Trenerskolen skulle i år arrangeres for 14. gang, men arrangør Orkla FK har nå i samråd med Nils Arne Eggen, avlyst trenerskolen. Eggens trenerskole er et trenerutviklingstiltak i regi av Nils Arne Eggen, Orkla FK, Rosenborg BK, NFF Trøndelag og Norsk Fotballtrenerforening (NFT). Det er først og fremst Eggen som har hatt regien på skolen hvor han holder både seminar og treningsøkter for å dele sin kunnskap, men trenerlegenden har vært syk de siste årene og i år valgte han å avlyse.

- Det er ikke noe dramatikk i det. Han så ikke seg råd for å engasjere seg så mye som han ønsker å gjøre. Skolen er jo lagt opp mye rundt Nils Arne. Og når han ikke er i form, så er det mye som faller bort fra programmet, sier Jon Møkkelgård i Orkla FK.

Mindre mobil

Sykdommen til Eggen har gjort at han er mindre mobil og ikke kan delta like aktivt på treningsfeltet som han har gjort tidligere. Under fjorårets trenerskole gjennomførte han trenerskolen, men satt mye på en stol på reningsfeltet.

- Hodet og kjeften er på plass, men han ønsker å gå rundt på treningsfeltet og det er han ikke mobil nok til å gjøre i øyeblikket, sier Møkkelgård.

Populær trenerskole

Eggens trenerskole har vært populær helt siden oppstarten. Trenere fra hele Norge og fra utlandet har tatt turen for å oppleve den karismatiske trenerlegenden i håp om å få faglig påfyll. I tillegg til Nils Arne har også store deler av trenerapparatet til Rosenborg også stilt opp på flere av treningsøktene for å dele sine erfaringer.

- Vi hadde vel i overkant av 40 påmeldte da vi stanset påmeldingen og hadde nok havnet på rundt 60 hvor vi pleier å ligge. De som var påmeldt har fått informasjon om grunnen til at det avlyses, sier Møkkelgård.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Eggens trenerskole har vært populært balnt trenere både lokalt og nasjonalt.