Onsdag kveld spilte Orkanger sin første kamp siden serieavslutningen mot Levanger i fjor som sørget for at klubben berget plassen i 2. divisjon. Motstander var 3. divisjonslaget Kosltad. Trenere og spillere var spente før kampen siden det var lenge siden laget hadde spilt kamp sist, men det var ingenting å frykte. Mye så ut til å stemme veldig bra for 2. divisjonslaget.

- Vi har hatt en god treningsperiode i sommer, men har ikke spilt noen kamper, så vi var litt spente på hvordan vi lå an. Men vi spilte en bra håndballkamp mot et godt 3. divisjonslag, sier Øyvind Togstad.

Aldri spennende

Orkanger kom klart best ut av startblokkene og opparbeidet seg en komfortabel 4-1-ledelse innledningsvis. Orkanger fortsatte å dominere kampen og gikk til slutt til pause med 13–8.

Også utover i andre omgang fortsatte Orkanger å styre kampen og seieren var aldri truet. Anført av en meget opplagt Marie Gjerstad som noterte seg for syv mål på kanten, vant til slutt Orkanger 27–19.

- Det var mange nye spillere som skulle spille sammen for første gang, men det fungerte veldig bra i grunnen. Vi har naturligvis noen uheldige balltap, men vi holdt bra tempo og hadde god kontroll på kampen. Veldig gledelig at nesten halvparten av målene vi scorer kommer fra kant., sier Øyvind Togstad.

Henter flere spillere

Orkanger har brukt våren og sommeren godt til å forsterke laget. Så langt har laget hentet inn keeper Frida Elise Fandin. I tillegg har Veronika Myran Wee, Malin Gåsvand Løset, Andrea Nyeng, Nora Eivor Bolland Byberg og Anita Kvernrød Sletvold.

- Vi har hentet en del spillere fra lokale klubber rundt oss. Vi ønsker at laget skal bestå av spillere fra Orkanger eller spillere som sokner til Orkanger. Vi har fått inn mange spennende spillere. Noen er unge og lovende, mens andre kan ta steget inn i troppen med en gang. Vi har en mye bredere og sterkere stall en vi hadde i fjor, sier Togstad.

- Kommer det flere?

- Vi er ikke helt ferdig. Vi jobber med noen til, men vil komme tilbake til det, sier Togstad.

Byåsen neste

Etter onsdagens cupavansement vil Orkanger få besøk av Byåsen i Orklahallen. Det vil si, Byåsen skal møte Melhus/Gimse i den 2.-runden, men om eliteserielaget ryker for et 3. divisjonslag ville det være en av tidenes norske håndballsensasjoner. Det kommer med andre ord ikke til å skje. Dermed kan Orkanger belage seg på besøk av et av Norges beste håndballag på kvinnesiden. Kampen skal spilles før 6. september, men endelig dato er ikke satt enda.

- Vi er realistiske før en slik kamp og har en litt annen inngang enn vanlig. Dette blir stort for jentene å oppleve, så vi vil bare at de skal gå ut på parketten og nyte denne kampen, sier Togstad.

Håndballfest

En overdriver ikke om vi sier at det har blitt håndballfeber på Orkanger etter at damelag rykket opp i 2. divisjon. Klubben hadde få problemer med å fylle hallen i bortimot alle hjemmekamper i 2. divisjon i fjor. Hvordan vil da trykket bli når ett av Norges beste håndballag gjester Orklahallen?

- Vi bør jo fylle opp hallen og skape en skikkelig håndballfest når Byåsen kommer på besøk. Det er det ikke tvil om, men vi må nesten vurdere om vi får bruk for to tribuner. Det har vi ikke tatt stilling til enda, men kanskje, sier Togstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Øyvind Togstad og trener Stig Løvseth har forsterket stallen til OIF betraktelig foran årets sesong. Foto: Arkiv