Borghild Løvset har gjort comeback på sykkelsetet denne sesongen og deltatt i et par lokale sykkelløp i tillegg til Nibberittet hvor hun stakk av med seieren.

Nummer tre

Men i helga deltok hun i sitt første store sykkelritt siden hun la opp 2015. I helga gikk nemlig det 93 kilometer lange Cykelvasan i Sverige av stabelen.

Løvset var med å prege rittet fra start og fikk kjørt av mange konkurrenter. Til slutt var det tre som gjorde opp om seieren i et spurtoppgjør. Der klarte ikke Løvset å henge helt med og kom i mål fire sekunder bak vinneren Jennie Stenerhag og tre sekunder bak Hanna Bergman.

– Jeg visste jeg måtte kjøre hardt fra start slik at det ikke ble så mange med til mål, og jeg tror jeg var med på å prege rittet og sette farten. Men jeg har ikke fart i kroppen, så da vi kom til oppløpet kapitulerte jeg litt og var egentlig bare glad for å være med til mål, sier hun.

Klar for Birken

Om to uker skal Borghild i aksjon i Birkebeinerrittet.

– I dag visste jeg ikke hva jeg gikk til, men nå blir det veldig artig å sykle Birken. Jeg kan ikke ha noe resultatmål. Det har ødelagt så mye for meg før, sier hun.

Tidligere pleide Løvset å forberede seg godt til løpene, men helgas Sverigetur ble tatt på sparket.

– Det var en veldig intensiv Sverigetur. Jeg kjørte ned på fredag, kom fram klokka åtte i går kveld, syklet i dag morges, og kjører hjem igjen umiddelbart etter rittet. Det er ikke slik som tidligere da jeg satset, og vi dro ned i god tid for å sykle deler av traseen før rittet, sier Løvset til terrengsykkel.no.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255