Thamsjubileet og åpninga av Thamspaviljongen varer ei hel uke til ende med flere konserter og arrangement. I løpet av uka åpenbares det trolig hvilken betydning Thamspaviljongen kan få som alternativ kulturscene i framtida.

Åpninga 9. september foregår utendørs ved paviljongen, med Trondheimsolistene og flere gjesteartister. Søndag er det gratiskonsert og familieshow med Rasmus og verdens beste band. Onsdag 12. september spiller en strykekvartett fra Trondheimsolistene inne i paviljongen. Torsdag 14. september inviterer Orkdal hagelag til blomsterfest i paviljongen med blomsterdekoratør Nils Normann Iversen, og fredag samme uke avsluttes festuka med Thamskonserten med lokale artister.

Munnrappe Øystein Sunde

Samme uka, tirsdag 12. september åpner Øystein Sunde og bandet Meget i sløyd sesongen på Orkdal kulturscene med forestillinga På nye eventyr. Etter konsertsamarbeidet med Ingrid Bjørnov, som vi også hadde gleden å oppleve ved kulturscenen, har det bokstavelig talt trillet nye låter ut av Øystein Sundes hode og munn. Og Sundes låter pleier å trille usedvanlig fort, og er nok ikke blitt tregere, selv om mannen nærmer seg de 70.

30. september spiller en av finalekvartettene fra den internasjonale konkurransen ved Trondheim kammermusikkfestival i Thamspaviljongen. Dermed er også begrepet Paviljongkonserten et faktum.

- Vi vet ikke for sikkert hvem som kommer, men det er sikkert at det er ett av verdens beste kammerensemble, sier kulturleder Arne Fagerholt og forteller at fjorårets besøk fra kammermusikkfestivalen, var en flott opplevelse.

- Dette er musikere fra aller øverste hylle, fastslår han.

Jazz, klassisk og pulverhekse

18. oktober spiller Kirsti Huke sammen med Ola Kvernberg og Erik Nylander i kulturhuset. Kirsti Huke fra Melhus er en av landets fremste i sin sjanger. Det er også felevirtuosen Ola Kvernberg. De leverer sine egne særegne tolkninger av låter av ABBA, the Beach Boys, Tom Waits og flere. Her ligger det an for en jazzinspirert musikalsk opplevelse.

23. oktober er det klassisk konsert med en helt spesiell framføring av Beethovens symfoni Eroica som ifølge Fagerholt blir framført på en oppsiktsvekkende måte.

- Ensemblet, som blant annet består av Marianne Thorsen (fele), er de første som framfører dette verket i Norge. De hadde stor suksess med det både i Trondheim og Oslo, sier Fagerholt som presenterer denne konserten som sesongens klassiske perle.

Deretter følger Riksteatrets forestilling «Kan nokon gripe inn» basert på Stein Torleif Bjellas musikk og karakterer. Dette er ei forestilling som er spilt for 20 000 publikummere så langt og har fått terningkast 6.

31. oktober er det ungene som får sitt når Pulverheksa og vennene hennes med Maj Britt Andersen kommer.

Livslang kjærlighet

2. november er det Internasjonal kulturkveld som pleier å ende opp som høstens vakreste og mest fargerike eventyr. Hit kommer blant andre den vestafrikanske musikeren Mamadou Diabaté med gruppa si.

For teaterelskere er det all grunn til å glede seg til 12. november og forestillinga Albert og Anna som er basert på Frode Gryttens varme og vakre hyllest til livslang kjærlighet. Her spiller blant andre Kari Simonsen og Sverre Bentzen hovedrollene.

Astroshow og Hakke-bakkeskogen

15. november er det Astroshow med Sannes og Ødegaard.

- Dette er annerledes enn alt annet vi viser på scenen, men svært spennende, sier Fagerholt.

I showet presenterer science fictionforfatter og vitenformidler Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard et spektakulært show over universets mysterier.

12. november kan ungene allerede krysse av på kalenderen. Da kommer Dyrene i Hakkebakkeskogen i regi av Victoria Productions med Klatemus, Morten Skogmus, reven og Bakermester Harepus og alle de andre dyra i skogen.

Kulturleder Arne Fagerholt er fornøyd med å presentere en kulturscenesesong som spenner over et vidt register med populære Øystein Sunde, verdensstjerner innen klassisk musikk, gode teateropplevelser og ikke minst morsomme ting for et yngre publikum.