Etter Orkangers debutsesongen i 4. divisjon i fjor fikk klubben spørsmål om de ville rykke opp til 3. divisjon i årets sesong. Det takket klubben ja til og fikk da samtidig en plass i den norske cupen i herrehåndball. Det var første gangen et herrelag fra Orkdal har deltatt i cupen. Motstander var det hardtsatsende 1. divisjonslaget Charlottenlund og det var duket for håndballfest i Orklahallen torsdag.

Artig åpning

Orkanger var på forhånd ikke levnet noen sjanser mot 1. divisjonslaget og desto artigere var det da OIF-spiller Tom Even Gundersen startet kampen med å sende hjemmelaget i føringen med en flyger foran 2–300 tilskuere. Utligningen kom like etterpå, men Gundersen sørget for at Orkanger nok en gang tok ledelsen. Da var imidlertid moro over for OIFs sin del og Charlottenlund scoret elleve ganger før vertene klarte å kvittere. Til pause var stillingen 29-6.

Overkjøring

Orkanger hadde etter hvert nok med å løpe frem og tilbake på parketten, mens Charlottenlund lagde håndballshow for det store publikummet som hadde møtt opp i Orklahallen. Det ble levert flygere og trickskudd på løpende bånd og til slutt hadde OIFs keepere hentet ballen ut av nettet 57 ganger, mens de selv hadde scoret ni.

- Kan vel trygt si at det var feige lag. Om en skal sammenligne det med fotball, så var det som å møte Rosenborg. Spillerne sa i pausen at å gå på en spiller, var som å møte en vegg. Det var nok litt som forventet at det ble et stygt tap, sier lagleder Are Skjenald-Bernhardsen.

Alle fikk spille

Orkanger visste på forhånd at det kom til å bli et stygt tap, dermed var det viktig for klubben at alle 16 spillerne som var med i troppen fikk prøve å kjenne på nivået.

- Om vi hadde toppet laget så hadde vi kanskje kunne redusert tapet noe, men det har lite å si. Det var viktig at alle fikk spille litt. Det var utrolig artig for spillerne å få kjenne på nivået, sier Bernhardsen.

Orkanger serieåpner i 3. divisjon den 9. september mot Charlottenlunds andrelag. Også det blir en tøff oppgave for det ny oppstarta laget.