Neste helg skulle den tradisjonsrike Skaun cupen arrangeres for 28. gang, men dårlig påmelding har ført til at arrangøren har valgt å avlyse cupen.

De siste 27 årene har Skaun BK samlet mellom 70 og over 100 lag til Skaun Cup de siste ukene i august, men årets utgave blir det ikke noe av. I fjor innførte Skaun BK en helg med 11-erfotball som en del av Skaun Cup. Det var også planen i år, men det ble avlyst for en god stund siden på grunn av lite påmelding. Denne uken ble det også klart at cupen for de minste barna også blir avlyst.

56 påmeldte lag

- Det er rett og slett for lite lag som er påmeldte. Til sammen hadde vi 56 påmeldte lag, hvorav 34 var vår egne lag og da valgte vi å avlyse. Vi i Skaun BK synes det er veldig synd at vi må avlyse, men det er ikke noe dramatikk for vår sin del annet enn at det er synd for spillerne og lagene. Vi må bare se etter måter å utvikle oss på, sier leder i Skaun cup, Ann Kristin Solem.

- Går det ikke an å arrangere cup med 56 lag?

- Ikke når lagene er skeivt fordelt i de forskjellige klassene. I år var det mange klasser vi slet med å få inn nok påmelding til og da ble det vanskelig å arrangere cup.

Mange cuper

Solem sier det er mye større konkurranser med andre cuper enn det har vært tidligere og tror det er noe av grunnen til at Skaun cup nå må avlyse.

- De siste årene har det kommet mange flere gode cuper rundt omkring. Det har gjort konkurransen tøffere. Da Skaun Cup først startet var det nesten ikke noen slike cuper, men nå har nesten alle klubber slike cuper, sier Solem.

- Hva kan dere gjøre annerledes for å lokke flere lag til Skaun cup fremover?

- I år har vi i grunnen gjort det vi har gjort tidligere ved å sende ut invitasjoner. I tillegg har vi tatt direkte kontakt med lagledere for å få dem til å delta på Skaun Cup. Hvorvidt vi kunne gjort det på en annen måte har vi ikke sett på enda, men det skal vi evaluere, sier Solem.

- Kommer dere til å arrangere Skaun Cup neste år?

- Vi har foreløpig ikke hatt noen evaluering rundt det, så det kan jeg ikke svare på nå, sier Solem.

Arrangerer ny cup

Nå når Skaun Cup ble avlyst har Skaun BK bestemt seg for å arrangere en ny cup i år. Det blir eventuelt ikke før på senhøsten en gang.

- Vi har en enestående indoorhall som tenker å ta i bruk. Vi hadde en 3er turnering der i februar med 40 lag påmeldte og det ble spilt 120 kamper. Det var en såpass stor suksess at vi ønsker å gjenta den i løpet av høsten eller førvinteren. Tidene har forandret seg for fotballcuper og slike 3er cuper har blitt veldig populære, sier Solem.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Leder for Skaun cup, Ann Kristin Solem, synes det er synd at cupen blir avlyst. Foto: Arkiv