WENCHE SELLIE

Bor: Børsa

Jobber med: Avdelingsleder for G Travel på Orkanger

Aktuell for: Selger reiser i en urolig verden

Hva gjør terrorhandlinger med folks reisevaner?

- Vi synes det merkes lite. Hvis vi ser bort fra Tyrkia, merker vi lite til at folk endrer vaner som følge av terror. Storbyferiene går som vanlig. Vi har solgt veldig lite Tyrkia sammenlignet med tidligere år, men ellers selger vi godt både til Paris og Barcelona. Vi kan få forespørsler rett etter hendelser, slik som turer til London rett etter hendelser der. Det påvirker folk i svært liten grad.

Snakker dere med kunder som drøfter sikkerhet med dere før de bestiller reiser?

- Enkelte kan nevne det, men ikke at de føler tvil angående å reise. Vi har hatt kunder som var i Nice da det skjedde der, og som har bestilt nye turer etterpå.

Hvilke råd gir dere til kunder som eventuelt måtte være usikre etter terrorhandlinger?

- Vi forholder oss til det som myndighetene kommer med av informasjon. Vi er ellers nøytrale.

Får dere jevnlig sikkerhetsoppdateringer etter hendelser som den i Barcelona denne uka?

- Vi får oppdateringer når det skjer noe, og vi har kontroll på kundene våre som er i områder hvor ting har skjedd. Vi tar alltid kontakt med dem og forsikrer oss om at alt er i orden. Vi har systemer som forteller oss hvor kundene våre er.

- Barcelona er vel en populær by nå utover høsten, tror du det vil bli annerledes i år?

- Nei, det tror jeg ikke. Barcelona er også en plass man drar til som utgangspunkt for cruise og på fotballturer. Det er populært og det er mange som reiser dit. Erfaringen tilsier at folk fortsetter som før etter en terrorhandling. Det har vært terror i så mange byer nå, at det nesten ikke er plasser igjen. Alle de store verdensmetropolene har hatt hendelser.

Hva tror du er årsaken til at folk reiser likevel?

- Vi lar ikke terroren styre oss. Det er uforutsigbart hvor det skjer neste gang uansett, og det kan like gjerne skje i Norge. Det har vi jo opplevd. Mange tenker nok at terror ikke skal få styre livet vårt. Men i Tyrkia er det litt spesielt, dit er det mange som ikke vil.

Hva er status for salget av turer til Tyrkia, da?

- Det har gått noen turer dit i sommer, som har vært ganske fulle. Men markedet har stupt, vi har solgt mye mindre enn før. Det er synd for landet. Kundene våre som har vært der, sier de ikke merker noe til det.

Hvor reiser folk i stedet for Tyrkia?

- Vi har solgt mye til Mallorca og Kroatia, og Gran Canaria er jo en vinner året rundt. Det er de tre store reisemålene i sommer.

Hva leser du for tida?

- Jeg leser alltid flere bøker samtidig, mest krim. Skal snart begynne på «Størst av alt».

Hva skal du gjøre i helga?

- Ikke det helt store. Blåbærtur og husmaling.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Familien min, guttene mine.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535