Storfurua på området Storslåtta, øverst i Druggudalen i Meldal kommune, er målt til å være landets største furu. Treet er 15,7 meter høyt, og har en omkrets på 523 centimeter. Furua er anslått til å være om lag 800 år gammel, og fikk behørig omtale på NRK-programmet Norge Rundt i 2013.

Storfurru-runden

Når har IL Nor, i samarbeid med Meldal kommune sørget for merket sti til den gamle kjempen. Fra startpunktet ved Grøtengsetra kan du følge blåmerket sti innover Druggudalen langs elva Druggu. Etter å ha krysset elva går stien opp mot Druggustoin på østsida av elva. Etter 3 kilometer krysser stien elva Druggu igjen ved Fosslåtta.

Ulike navn

Det er bygget gangbru over elva både i Druggudalen og ved Fosslåtta. Derfra følges merket sti fram til Storslåtthøylu. Derfra er det merket sti 200 meter fram til Norges største furu, som for øvrig går under to ulike lokale navn, Bjønnafurua og Storfuru i Storslåttoin.

På tilbaketuren er det mulig å gå en alternativ trasé fra Fosslåtta langs østsida av Rotåsen og ned til Jerpstadsetene, som ligger ved Resdalsveien sør. Totalt er den merka rundløypa på 8,2 kilometer. Det er også mulig å starte turen fra Jøldalsvegen i Rennebu eller fra Jerpstadsetrene.

Underveis på turen er det infoplakater om utmarksslått, seterdrift og natur i dette fine området. Turen passer for de fleste, og er utmerket for barnefamilier.

Foto: privat
Storfurua er et mektig syn. Foto: privat