– Vi har et bra bandmiljø i Orkdal, og dette blir en minifestival for de unge bandene, sier Sturla Eide, far, felespiller og lærer ved kulturskolen.

Rundt 100 personer er i sving for at seks rockeband skal holde gratiskonsert i fire timer for størst mulig publikum på Fannrems Tusenårssted.

Ikke nervøs

Sønnen til Sturla, Eirik Rottem Eide, går i niende klasse men har allerede spilt trommer i fire år i bandet Monkeywrench.

– Jeg gleder meg til å spille og ha det artig på konserten, sier Eirik og tilføyer at han har merket lite til sceneskrekken siden bandet møttes for fire år siden.

Unggutten drømmer om å ha egen konsert med bandet sitt en gang, men tror det er langt frem i tid. Monkeywrench har nylig fått ny vokalist, Malin Wuttudal, og skal for anledningen fremføre musikk fra blant annet Red Hot Chili Peppers og DumDum Boys. Bandet har tidligere opptrådt i mange ulike sammenhenger, blant annet skolerock, skoleball og UKM ved flere anledninger.

Variert musikk

Flere av de seks bandene er etter hvert kjent for ganske mange, men Vitaminbjørner er nystartet og består av Åsa Grøseth, Anders Rekstad, Erle Sauro og Nikola Czervinska.

– Alt i alt er det omtrent 20 ungdommer som skal opptre, forteller Sturla.

Trommis i Garbage Hunks, Emil Meland, og vokalist i Lipstick Syndrom, Caroline Solemsløkk Helgemo, ser begge for seg en mulig musikkarriere. De studerer ved musikklinja, henholdsvis Heimdal og Orkdal. Aleksander Logan, bassist i Garbage Hunks og trommis i Blue Fame, har ingen umiddelbar plan om å gjøre musikk til annet enn hobby. Nå gleder de seg til å opptre på Fannrem Rock, og lover musikk fra både Ghost, Kurt Nilsen og Pink Floyd.

«Rockefestival»

Minifestivalen arrangeres i samarbeid med bandene, 9. trinn ved Grøtte, Orkdal kommune, Orkdal kulturskole, MOT og initiativtaker Fannrem vel. I tillegg til musikk blir det kiosksalg, og arrangørene håper det kommer mye publikum for å høre god rock og for å kose seg.

– Konserten er i utgangspunktet rettet mot barn og unge, men det er åpent for alle. Arrangementet er rusfritt, understreker Sturla og tilføyer at de har telt som reserveløsning hvis det blir regn.

Blir det et bra gjennomført arrangement skal vi ikke se bort fra at det gjentas, ifølge Sturla.

Her håper arrangøren det vil fylles med publikum og god stemning 1. september.
Sturla Eide er lærer i kulturskolen som er medarrangør til Fannrem Rock. – I denne settingen er jeg både arrangør og far, men mest far, smiler han.