Orkdal

Orkdal Sparebank Cup har vokst i størrelse for hvert år som har gått. I fjor var det 200 påmeldte lag og over 500 overnattinger. OIF håper å kunne nå det også i år. Så langt er det 150 påmeldte lag og for første gang i cupens historie har et utenlandsk lag meldt seg på.

- Vi er godt i rute med rundt 150 lag med en god uke igjen av påmeldingsfristen. Erfaringsmessig så vet vi at mange lag melder seg på den siste uken. Vi tror nok at vi skal nå 200 lag i år også. Veldig artig at Østersund fra Sverige har meldt seg på. Jeg tror det er første gangen vi har et utenlandsk lag med. I tillegg stiller Molde med flere lag i år, sier cupgeneral Jonny Krokstad.

Stor utvikling

I løpet av de fem siste årene har påmeldte lag til denne cupen økt hvert eneste år. Orkanger IF har med andre ord gjort mye riktig for å utvikle seg i stor konkurranse med andre cuper.

- I utgangspunktet så konsentrerer vi oss om å sende ut mailen til lag i Trøndelag og noen i Møre og Romsdal. Vi har vært veldig heldig med været de siste årene og det har skapt en fin ramme, sier Krokstad.

- Hvorfor er akkurat denne cupen så attraktiv?

- Det vi hører fra lag som kommer langveisfra og overnatter her, er at de er fornøyd med at de får alt på en plass. Mat, overnatting og fotball ligger tett sammen. I tillegg har vi en del aktiviteter ved siden av cupen. Vi leier Klatrehallen på lørdag, vi har diskotek med DJ i Orklahallen lørdag kveld og vi har bowlingen tilgjengelig hele helga. I tillegg er det en del aktiviteter i Idrettsparken som hoppeslott og lignende, sier Krokstad.

Grensen er nådd

I fjor var det 200 lag og 1500 spillere i aktivitet i Idrettsparken fordelt på alle de fire fullverdige baneflatene. Med foreldre og tilskuere regner OIF med at det er et sted mellom 4000 og 5000 mennesker som er innom Idrettsparken i løpet av helgen.

- Vi har sett en grense på 200 lag nå. Vi har på en måte nådd toppen og om vi skal fortsette å bare ha det i Idrettsparken så kan det i grunnen ikke bli så mye større enn dette. Dette har også litt med overnattingsplasser å gjøre. 500 overnattende på skolene er maksimalt, sier Krokstad.

Noe for de yngste

Cupen har i utgangspunktet hvert for spillere fra 8 til 15 år, men i fjor fikk også 7-åringene være med og i år er det lagt opp til egen cup for 6 og 7-åringer på de seks nye 3-erbanene med vant som er satt opp i Idrettsparken.

- Nytt av året er at vi også får med 6-åringene. De er ikke medregnet i taket på 200 lag. For 6- og 7-åringene er det ingen grenser for hvor mange lag som kan være med da vi som nevnt har seks baner som kan benyttes hele helga. Her ønsker vi mange lag, sier Krokstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Orkdal Sparebank Cup er distriktets største fotballcup og interessen for cupen bare vokser. Over 200 lag, 1500 spillere og over 4000 besøkende ventes i midten av september. Foto: Arkiv