Tidligere i sommer ble det kjent at Kapto AS har valgt å selge det tidligere butikkbygget like nord for Børsa skole. Nå er klart at det er husbyggerfirmaet Proplan AS som har kjøpt bygget for 3.250.000 kroner.

- Det stemmer. Vi skal flytte inn dit selv. Leieavtalen vår her på rådhuset går ut 31. desember, forteller daglig leder i Proplan Bygg AS, Mons Opland.

Les mer: Selger ICA-bygget

Eksteriør og interiør

Han har planer om både å benytte bygget til egen bedrift samt leie ut til andre næringsdrivende.

- Ja, det er opplest og vedtatt at vi skal ha utleie til næringsdrivende. Nøyaktig hvordan det blir er litt tidlig å si ennå, vi overtok bygget for bare 15 dager siden. Ellers skal vi prøve å få til noe spennende der, blant annet en torgløsning som viser litt muligheter for husbyggere, med inspirasjonshjørne for tips og ideer. Å kjøpe hus i dag er jo en mangslungen affære, det er mye som skal på plass, og da må vi være en fornuftig veileder både på eksteriør og interiør, sier Opland.

Les også: Fylket: – Bygg kulvert eller overgang

Nøkternt fjorår

Proplan Bygg opplever i dag økende oppdragsmengde.

- Vi har bra med arbeid. Vi har jobbet særlig hardt inn mot Hitra-frøya-regionen, der begynner det å bære litt frukter. Vi leverer bra med hus til Melhus, Orkdal og Hitra-Frøya, sier Opland.

Selskapet har i dag 15 ansatte, der 11 er fagarbeidere som er ute på byggene. Etter et «greit» år i 2015 der selskapet kom ut med et overskudd på i underkant av en million kroner, gikk Proplan Bygg AS i 2016 i null.

- 2015 var et bra år. 2016 var mer nøkternt. Men det er stadig prosjekter som er under utvikling, og et regnskap vil alltid avspeile dette, sier Opland.

Mangel på næringslokaler

- Det er ingen gullgruve å drive byggefirma?

- Nei, det er beinhard konkurranse. Man må være fremoverlent hele tiden. Vi merker også at vi møter konkurranse mot østeuropeisk arbeidskraft.

Opland innrømmer samtidig at kjøp av eget bygg øker kostnadene for bedriften, sammenlignet med å leie lokaler i rådhusbygget.

- Det er generelt veldig lite lokaler å få tak i her i Skaun, både når det gjelder å leie og å kjøpe. Så når denne muligheten dukket opp vurderte vi det som en god løsning. Alternativet hadde vært å flytte bedriften til Melhus eller Orkdal, men det har vi ikke lyst til, sier Opland.

Foreløpig er det usikkert hva som skjer med lokalene som Proplan Bygg har leid, opplyser Jeanett Dalen i Skaun kommune.

- Det er det ikke tatt stilling til ennå, sier Dalen.

Matkroken-bygget har fått nye eiere. Foto: Øyvind Brostrøm.