For 14. gang inviterte Orkla til Tine Fotballskole sist helg. For aller første gang var så mange som halvparten av de drøyt 100 deltakerne jenter.

- Jentene markerer med det sin plass i fotballfamilien, og bekrefter at klubbene i Orkdalsregionen har et godt tilbud til sine fotballspillende jenter, sier Ole Ivar Dyrvik i Orkla FK.

Fotballskolen gjennomføres i tråd med NFF og Tine sitt fotballskolekonsept, der en av hovedmålsettingene er minimum 40 prosent jenter som deltakere.

- Jenteandelen har normalt ligget mellom 30 og 40 prosent, men i år viste jentene virkelig muskler, og sørget for at ganske nøyaktig 50 prosent var jenter, sier Dyrvik.

Egne grupper

Det er jenter og gutter i alderen 9–12 år som er målgruppen for fotballskolen, og fokuset ligger på artige og positive fotballopplevelser, samtidig med at det også læres noe om fotballspillet. Signe Lorentsen Mo og Ane Slupphaug er begge ni år og deltar på fotballskolen for aller første gang.

- Dette er veldig artig, og vi trives godt på Orkla Tine Fotballskole.

I alle år har fotballskolen hatt egne jentegrupper. Dette tror Dyrvik er en av grunnene til den høye jentedeltakelsen. Egne jentegrupper og egne jentelag er da også noe som anbefales av NFF, for å rekruttere inn og beholde jentene i fotballen.

Orklaspiller Anna Sundli Fagerholt (17) var en av instruktørene på fotballskolen og er også enig i at det er viktig at mange jenter deltar på fotballskolen. Hun har selv deltatt på Orkla Tine Fotballskole og har gått gradene i jentefotballen før hun nå spiller på Orklas damelag.

Egen keeperskole

Rundt 15 av jentene og guttene hadde meldt seg på keeperskolen som er en del av Orkla Tine Fotballskole. Under kyndig veiledning av Bjørn Næss, Orklas keepertrener, og med god hjelp av Orklas juniorkeepere, ble det øvd på grunnleggende keeperferdigheter.

Fair Play har alltid vært et fokusområde på fotballskolen. I år ble det delt ut en Fair Play-utmerkelse til én deltaker i hver gruppe som utmerket seg spesielt med gode holdninger og fair play både på og utenfor banen.

Deltakerne kom fra klubbene Orkanger, Orkdal, Glimt, Svorkmo og Meldal, og de fikk to flotte dager i Idrettsparken.

Forhåpentligvis motiverer det til enda mer fotballaktivitet i lang tid framover, sier Dyrvik.