Et utrolig viktig verdivalg og retningsvalg for Norge. Mange kaller det et skjebnevalg og jeg er enig.

Vi får vite om vi fortsatt skal ha en blå blå regjering med Erna Solberg som statsminister og Siv Jensen som finansminister.

Vi får vite om de endringene som ble gjort i arbeidsmiljøloven og som førte hundretusener av arbeidstakere til massiv mobilisering i gatene med budskap om å ikke forverre rettighetene til norske arbeidsfolk blir stående, eller om den kommer til å reverseres.

Vi får vite om de aller rikeste her i landet fortsatt skal få skattekutt i milliardklassen eller om vi skal bruke de store pengene på bedre kommunale og fylkeskommunale tjenester for våre innbyggere.

Vi får vite om dagens regjering får fortsette å føre Norge i en samfunnsretning som på mange områder vil være uopprettelig og irreversibel.

Vi får vite om vi får en politikk som vil føre til større klasseskiller mellom folk, dårligere arbeidsvilkår for arbeidsfolk og økt sentralisering.

Vi får vite om vi får en politikk som gradvis vil føre oss mot et samfunn der "enhver er sin egen lykkes smed." og mot et samfunn som vil bli kaldere og mere egoistisk.

Vi får vite om vi får en politikk der fellesskapet og fellesskapsløsninger blir mindre verdt til fordel for individet og den sterkestes rett.

Vi får vite om vi fortsatt har statsråder som oppfordrer til angiveri eller om vi får statsråder som vil ha fokus på å skape tillit mellom ulike etniske grupper.

Vi får vite om vi får statsråder som vil jobbe for økt privatisering av offentlige tjenester og som gjerne vil at flere privatskoler og private aktører inn i eldreomsorgen, eller om vi får statsråder som mener at offentlige tjenester i størst mulig grad skal være et offentlig anliggende til fellesskapets beste.

Vi får vite om det er antall penger du har i banken som skal være avgjørende for om du får en god eldreomsorg eller en god skole for dine barn og barnebarn.

Vi får vite om vi får statsråder som vil forsette å selge mor Norge til private aktører, eller om vi får statsråder som vil stoppe dette salget av Norge og vårt arvesølv.

Kjære velger.

Du kan nå være med på å avgjøre om vi skal bruke pengene på flere lærere og sykepleiere rundt om i kommunene, eller store skattekutt til de som har mest fra før.

Du kan være med å avgjøre om vi skal bruke 3 milliarder mer i sykehusene våre.

Du kan avgjøre om kommunene får beholde tilskuddene for å pusse opp slitte sykehjem.

Du kan avgjøre om eldre par skal få lov til å bo sammen på sykehjem.

Du kan avgjøre om om vi øker pappapermen til 14 uker.

Du kan avgjøre om vi får fjernet egenandelen hos fastlege for ungdom opp til 18 år.

Du kan avgjøre om vi skal bruke mer penger på de eldre, i skolen og i barnehagene.

Du kan avgjøre om alle skal ha like muligheter til jakt, fiske og friluftsliv, og du kan bl.a avgjøre om vi fortsatt skal ha søndagsstengte butikker.

Din stemme er med på å påvirke hvilken retning Norge skal ta de neste fire årene.

Ja kjære velger; Din stemme VIL utgjøre en forskjell. Det ER et verdivalg, et retningsvalg og et skjebnevalg.

Bruk stemmeretten din.

Godt valg !

Ståle Vaag

Gruppeleder Hemne Arbeiderparti

Nestleder Sør Trøndelag Arbeiderparti