Når Mosjøen kommer på besøk på Fannremsmoen lørdag, så er det en såkalt sekspoengers kamp. Et eventuelt vinnerlag vil ha føringen i kampen om å overleve i en rekordjevn divisjon.

Slik ser det ut før helgens kamp:

Lagene på 11. – 14. plass rykker ned. Orkla ligger på 11. plass med 23 poeng Mosjøen på 12. plass har 21. poeng. Bak der følger Mo IL på 21 poeng og Sverresborg på 18. poeng.

Det er like tett oppover på tabellen også. RBK 2 på 10. plass har også 23 poeng, Steinkjer på 9. plass har 24 poeng, mens Junkeren (8. plass) og Tillerbyen har 25. poeng.

Med tre poeng og maks uttelling i de andre kampene, kan faktisk Orkla ta steget helt opp på 7. plass etter kampen. Da ser det lyst ut, selv om dette fort kan avgjøres i siste serierunde.

For i helgen møter RBK 2 Stindheim på bortebane, Steinkjer møter Molde 2 borte, Junkeren møter Verdal borte og Tillerbyen møter den suverene serielederen på hjemmebane. Det er altså ikke utenkelig å klatre til midten av tabellen etter denne kampen, men da må jobben gjøres på hjemmebane lørdag.

Dette betyr samtidig at dersom de andre resultatene går riktig vei, så vil det heller ikke være avgjørende om Orkla skulle tape eller spille uavgjort mot Mosjøen.

To faktorer som kan avgjøre:

1. Målforskjell:

Orkla har en målforskjell på ett plussmål (36-35). RBK 2 er suveren blant bunnlagene, og har opparbeidet seg 15 plussmål. Steinkjer har -7, Junkeren har -6 og mens Tillerbyen også har ett plussmål (34-33). Mosjøen og Mo IL har begge -18.

2. RBK 2:

Det vil være tilnærmet krise for Rosenborg om deres nest beste spillere må spille i 4. divisjon neste år. Derfor spørs det om ikke laget vil bli toppet utover høsten. For Arnstein Røen og hans gutter vil det kunne bli avgjørende at RBK 2 har sikret plassen, når lagene møtes i den tredje siste serierunden 8. oktober.