- Dette er idrett på høyt plan, erklærer enhetsleder Line Kirksæther ved Rossvollheimen helse- og omsorgssenter.

Rundt henne vrimler det av barnehageunger og skoleunger som løper fra aktivitet til aktivitet, mens de eldre beboerne ved Rossvollheimen følger interessert med fra hagemøbler og rullestoler. Men det er ikke bare ungene som har fått startnummer på brystet denne gangen. Mange av de eldre har også hevet seg med på idrettslekene som blir arrangert på uteområdet. Det er nemlig idrettsuke på Rossvollheimen, og da må man jo gripe muligheten.

- Dette er trivelig, sier 83 år gamle Odd Bye, som nettopp har deltatt i en runde av stolleken.

Idrettsuka på Rossvollheimen byr på aktive møter mellom de yngste og de eldste i Skaun-samfunnet.

Sikter høyt og kjører på

Han deltar på aktivitetstilbudet ved omsorgssenteret hver torsdag, og setter pris på å få rørt litt ekstra på seg.

- Jeg er ute og går tur med hunden hver morgen, men jeg kunne nok vært flinkere til å trent, sier han.

De ansatte gikk bredt ut da de først bestemte seg for å arrangere ei idrettsuke ved helse- og omsorgssenteret.

- Vi sikter høyt og kjører på hele uka. Vi har invitert de andre enhetene i kommunen, og vi fikk stor respons fra Børsa skole, forteller Kirksæther.

Les også: Får hjertestarter i butikken

Kanonball

Beboerne har fått spille basse og deltatt på rullatorløp, de har vært gjennom styrketrening, rullestolløp og sittedans og mange flere aktiviteter, og fredag ble det hele avsluttet med kanonballkamp i Rossvollhallen. Motivasjonen bak arrangementet har vært å gi de eldre bedre livskvalitet, forteller Kirksæther.

- Fysisk aktivitet er helsefremmende. Bare det å komme seg hit og sitte her kan for mange være en stor bragd. Nå har mange av dem vært med på både styrkeøvelser og vektløfting. Og at eldre får se unger og ungdommer er også flott, de skaper jo et voldsomt liv her. Det er jo ikke alle beboerne som har like mye besøk, sier Kirksæther.

Pølser må til. Sykepleier Kirstin Øien (nærmest) og hjelpepleier Ann-Karin Tangen har ingenting i mot å bytte ut de daglige arbeidsoppgavene med grilling.

Hun tror det ikke bare er de eldre som har utbytte av arrangementet.

- Dette er også en opplevelse for ungene. Nå får de se at det ikke er noe farlig å komme på besøk på et sykehjem, sier Kirksæther.

Les også: Drømmer om eget hus og en kreativ jobb

Bobler over av glede

Kontaktlærer Mildrid Gimseng har med seg en 2. klasse fra Børsa skole til arrangementet denne dagen. Hun mener det er viktig for ungene å møte beboerne på helse- og omsorgssenteret.

- Vanligvis er vi jo bare sammen med folk som er like gamle som oss selv, men verden er jo ikke slik. Og ungene bobler over når de er her, de synes det er kjempeartig. Dette er et veldig bra arrangement, sier Gimseng.

- Jeg er så utrolig glad i unger, sier Eva Synnøve Nærvik, som gjerne kaster seg med i stolleken sammen med skoleungene.

Det synes også beboer Svein Bundgård fra Buvika.

- Jeg prøver jo å holde meg i form og være mest mulig i aktivitet. Dette er alle tiders, sier han.

Styrketrening og vektløfting var blant de mange aktivitetene de eldre kunne delta på.