I slutten av april vedtok fylkestinget å bevilge 10 millioner til forbedring av Nerskogvegen, fylkesvei 512. Samtidig inviterte de Oppdal og Rennebu kommune til å bidra med tilsvarende beløp. Rennebu kommune har ennå ikke behandlet saken.

Avventer møte

- Vi avventer at administrasjonen i fylkeskommunen skal kalle inn til et forhandlingsmøte, sier ordfører i Rennebu, Ola Øie.

Det politiske vedtaket i fylkestinget inneholdt nemlig en oppfordring om å be fylkesadministrasjonen gå i forhandlinger med Rennebu og Oppdal kommune om å bidra med forskuttering, eller eventuell egenandel, for å kunne fremskynde oppstart av utbedring av vegen.

- Vi skal gå i dialog med fylkeskommunen for å avklare de økonomiske aspektene i saken før den går til politisk behandling hos oss, uttalte ordfører Øie i april.

Ordfører Ola Øie (Ap) i Rennebu avventer et møte med administrasjonen i fylkeskommunen, før han vil behandle saken om Nerskogvegen i kommunen.

Klarsignal fra Oppdal

Fire måneder senere bekrefter Øie at Oppdal kommune har behandlet saken og sagt ja til å gå inn med 5 millioner kroner til utbedring av Nerskogvegen som går gjennom begge kommunene.

Politikerne i Rennebu kommune har derimot ikke hatt saken på bordet ennå, da de fortsatt avventer møtet med fylkeskommunen for å få ei avklaring på om det er snakk om et spleiselag eller forskuttering.

Ikke lyktes

I april ga ordfører Ola Øie uttrykk for at han ville sørge for fortgang i saken.

- Jeg engasjerte meg i fylkesvegspørsmålet og mener også at det må komme som en post på nasjonal transportplan. Vi kan ikke leve med at det er et etterslep på fire milliarder på fylkesvegene, som har bare 1/8 del av vegvedlikeholdet sammenlignet med riksvegene. Dette utarmer distrikta, sier Øie.

- Men i april lovet også du at det måtte gjøres noe med Nerskogvegen umiddelbart. Hvorfor har ikke Rennebu kommune behandlet saken engang?

- Som sagt må vi først få i gang et forhandlingsmøte. Jeg har bedt om møte, men så langt har jeg ikke lyktes med å få en dialog.

Tida renner ut

- Forstår du at nerskogbyggene, og de som bruker vegen, blir frustrerte og utålmodige når ingen ting skjer?

- Nerskogbyggene har vært utålmodige i mange, mange år nå. Jeg føler at jeg har gjort noe for å få ei løsning med vedtaket i fylkestinget. Jeg tok også opp saken på landsmøtet i Arbeiderpartiet. Jeg innrømmer at det har tatt tid å få til et møte, men jeg vil fortsatt jobbe med å få gjort noe med vegen.

- Men greier dere å få gjort noe med vegen før våren 2018 eller er tida i ferde med å renne ut?

- Det vet jeg ikke. Jeg er ingen vegbygger, men jeg vil prøve å få til et møte så fort som mulig.

Tålmodigheten er i ferd med å renne ut hos Jan Perry Lund som er leder i Nerskogen grendalag. Han mener vegen er et være eller ikke være for grenda.

Dårlig forarbeid

Jan Perry Lund, leder i Nerskogen grendelag, er slettes ikke fornøyd med tingenes tilstand og innrømmer at han er veldig skuffet.

- Jeg trodde at det var gjort et stykke forarbeid i forkant av vedtaket som ble gjort i fylkeskommunen, og at det ville ende opp i ei handling. Nå ser jeg at det ikke var gjort mye forarbeid før det vedtaket ble gjort, sier han.

Koker bort i kål

Så snart stortingsvalget er over, vil han be om et møte med ordfører Ola Øie.

Slik så Nerskogvegen ut i vår. Etter at fylket bevilget 10 millioner til utbedring av vegen i april, har ingen ting skjedd. Foto: Tov Lånke

- Jeg skjønner at det er stor forskjell på om det blir forskuttering eller delfinansiering. Samtidig ser jeg at Rennebu har satt seg i en situasjon at de er pengelens. Det har jeg til en viss grad forståelse for, men jeg er slettes ikke fornøyd. Det skulle også bare mangle, sier Lund som synes det er ille hvis hele saken koker bort i kål etter at alle tidligere i år var enige om behovet for å utbedre vegen.

Være eller ikke være

Han medgir at han ikke har noen illusjoner når det gjelder umiddelbar utbedring av vegen. Samtidig lover han at det ikke kommer til å bli stille fra folket i grenda.

- Her på Nerskogen har vi stått for ei verdiskaping på 1 milliard de siste 15 åra. Det at vi ikke er blitt tilgodesett med bedre veg, er fullstendig bak mål, sier han.

Jan Perry Lund mener det er ordføreren sin oppgave å stå på for fortsatt sikre verdiskapinga som foregår i kommunen.

- Det er ordførerens simple plikt. For Nerskogen og næringsvirksomheten som skjer her, er det et være eller ikke være, slår Lund som også opplever stort påtrykk fra de mange hytteeierne i grenda som står for mye av verdiskapinga i Rennebu.

- De lurer så klart på om noe vil skje snart, sier han.