Tre år gamle Crackajack, som eies og trenes av orkdalingen Ola Martin Foss, viste allerede i vinter ting som tydet på at man sto overfor en hest for de store årgangsløpene. I debuten under påsketravet i Orkdal tråvpark vant hesten som han ville. Den 6. mai. vant hesten på råsterke 1.17,2 i Orkdal tråvpark, og totodebuten på Leangen den 22. mai endte med utklassingsseier. Dermed virket hesten å være i rute til de store oppgavene utover sommeren og høsten.

Men så dukket snubletrådene opp. Etter et par opptredener godt under pari, ble det klart at hesten ikke var helt i orden.

- Han fikk litt plunder med en has, og dermed var det bare å roe ned, forteller Foss.

Har imponert

I august var hesten tilbake i løpsbanen. I kvalifiseringa til kriteriet den 29. august travet hesten et enormt løp til femte på kilometertida 1.14,8 over full distanse. Det holdt ikke til finalebillett, men hesten bekreftet uansett at det talentet som skinte så sterkt i vår, endelig er i ferd med å slå ut i full blomst. Og på Leangen mandag blomstret det sånn at reporterne i Rikstoto Direkte uttrykte stor beundring både over prestasjonen og utstrålinga til den billedskjønne orkdalingen. Med Andre H. Stensen i sulkyen utklasset Crackajack eldre hester på kilometertida 1.15,4, og slo med det ettertrykkelig fast at dette er en norskfødt treåring langt utenom det vanlige.

Bekreftelse

- Med de to siste løpene har vi fått bekreftet at hesten faktisk har de kvalitetene vi håpet og trodde i vår, og det er selvsagt en god bekreftelse å få. Med tanke på kriteriet, så ble timinga helt feil i og med at det oppsto litt plunder på forsommeren. Han kom litt på etterskudd i forhold til de beste treåringene, og dermed kom kriteriet desverre litt for tidlig for hans del. Men nå ser vi framover og lar ham starte i noen fine løp før vintertreninga starter, forteller Foss.

Og med en slik hest kan det bli utrolig spennende å se framover. Hesten er stor, og vil helt sikkert bli bare bedre og bedre så fremt helsa spiller på lag. Og da kan det bli en utrolig spennede fireårssesong neste år, hvor Norsk trav derby så absolutt bør være et realistisk mål.

Imponerte

En annen lokal hest som imponerte på Leangen mandag var Storskjøblessa. Noen vil kanskje reagere på skrivemåten på navnet, men du leste riktig. Stor... henviser stil den ene eieren, Svein Stormyr, mens ...skjø henviser til den andre, Svein Skjølberg. Den fire år gamle hoppa trenes og kjøres av Atle Solhus, og Solhus hadde god grunn til å være fornøyd med egen innsats etter løpet. Fra 20 meter tillegg satt Storskjøblessa i lederrygg allerede ut av først sving. 500 meter fra mål får hoppa marsjordre, og løpet avgjøres i løpet av få steg. Ekvipasjen bare reiser ifra konkurrentene og kan nærmest paradere nedover oppløpet til karrierens første seier, men trolig ikke den siste.

Lokale resultater Leangen:

1. løp: 2) Crimson Pirate 1.13,7, 3) Midnight Moon 1.14,6, 5) Fux Pride 1.15,1

2. løp: 2) Hage Elna 1.35,3, 3) Bjørlikajsa 1.35,5g, 5) Skeie Jerva 1.39,0g, 7) Prins Amadeus 1.40,7

5. løp: 3) Lauvås Emma 1.30,2g, 5) Gikling Jerven 1.29,5, 6) Holst Pil 1.29,5, 8) Voll Prins 1.30,0

6. løp: 1) Crackajack 1.15,4, 3) Flying On Line 1.17,3

7. løp: 2) Hongslo Jerva 1.30,5, 3) Perle Kaisa 1.31,5, 5) Årdals Odin 1.31,9g, 6) Bjørkly Kvikka 1.31,9

8. løp: 3) Danny Delight 1.16,1

10. løp: 1) Storskjøblessa 1.32,5, 6) Potetgull 1.35,2, 7) Voi Voi 1.34,5g