Norgeshus Gauldal Bygg har planer om å sette opp i alt 20 boenheter på den sørlige delen av skoletomta på Løkken, men først skal skolebygget rives.

Det er deler av det gamle MuLb-bygget (den gamle Meldal ungdomsskole/Løkken barneskole) som skal rives, mens Løkken Verk montessoriskole fortsatt skal ha tilhold i sin del av bygget.

Kommunen har hatt et ønske om å få til sentrumsnære leiligheter som en erstatning for sørdelen av skolebygget. Da tomta på 5,7 mål ble lagt ut for salg i sommer, kom Gauldal Bygg på banen.

- Vi har hatt Løkken i kikkerten lenge, og har visst om denne muligheten siden i fjor sommer, sier Jostein Flå, daglig leder i firmaet, som nå har en avtale med kommunen om kjøp.

Holder infomøte

Gauldal Bygg har hatt suksess med samme boligtype på Korsvegen, hvor de satte opp seks tilsvarende firemannsboliger.

- De boligene røk fort unna. Nå håper vi å få den samme effekten her. Vi har allerede erfart at dette er hus som selger godt, som folk trives i og som har en nøktern pris. Vi tror dette skal være mulig å lykkes med også på Løkken, sier Flå.

Planen er å starte med to firemannsboliger i byggetrinn én, og fortsette etter hvert som de får salg. Torsdag 28. september blir det et informasjonsmøte på Bergmannskroa, for alle som er interessert i å høre mer om boligprosjektet.

- Dette er fleksible boliger, som vi håper det kan være marked for. Kanskje for noen som vil gå fra enebolig til leilighet, eller for unge nyetablere. Leilighetene er ikke dyrere enn at alle generasjoner kan være aktuelle, sier Flå.

Tre byggetrinn

Prisen på leilighetene vil ligge rundt 2,5 millioner kroner. Det blir felles inngangsparti og trapperom i hvert bygg, med videre inngangsdører til to leiligheter oppe og to nede. Leilighetene oppe er på 82 kvadratmeter, mens de på bakkenivå blir på 77 kvadratmeter.

- Det er også mulig å bygge større, og få leiligheter opp i 90 kvadratmeter. Da vil det kunne bli tre soverom, i stedet for to som det opprinnelig er i disse leilighetene. Det er blant annet dette vi vil drøfte på informasjonsmøtet, for å finne ut litt hva folk kan tenke seg, sier Flå.

Det blir moderne, nøkkelferdige leiligheter med malte panelplater, integrerte hvitevarer og åpen stue-/kjøkkenløsning.

Bygget til høyre på illustrasjonen, som trolig blir det siste av tre byggetrinn, har fire litt mindre leiligheter på 65 kvadratmeter.

- Alle enhetene har carport med sportsbod, og det blir lekeplass ute. Det er også godkjenning for å sette inn heis i boligene hvis det blir behov, sier Flå.

Kan starte i vinter

Målgruppa er som sagt alle aldersgrupper, og firmaet har truffet bra med å få til en miks av generasjoner i boligene på Korsvegen.

Første steg blir å få revet den delen av MuLb-bygget som skal bort, og det er ennå uavklart om det er kommunen eller Gauldal Bygg som skal ta den jobben.

- Når forventer dere byggestart?

- Vi bygger så snart vi har fått i gang salget. Vi setter vel opp to bygg, med totalt åtte leiligheter, først, og da bør vi ha solgt fem-seks stykker før vi starter. Vi har allerede én interessent. Vi starter så fort vi har noen salg i boks, om så til vinteren. Det blir vel riving på senhøsten, sier Flå.

Han vil benytte anledningen til å skryte av Meldal kommune, som har vært velvillige og greie fra dag én.

Det er planlagt fem firemannsboliger på tomta, fire like og én med et annet utseende (til høyre). Løkken Verk montessoriskole vises øverst på illustrasjonen. Foto: Norgeshus