Snart 23 år gamle Sturla Fagerli Larsen har holdt på med musikk siden han var liten guttunge. Da han skulle begynne på videregående, var det nærmest en selvfølge at det ble musikklinja på Follo - som ligger et godt steinkast unna barndomsheimen på Evjen.

Sturlas drøm

I mange år har han båret på en drøm om å kunne leve av musikken, og han har brukt så å si all sin ledige tid til musikk. Tusenvis av timer er tilbrakt på gutterommet, der han har skrevet, tatt opp og mikset musikken sin.

Innimellom har han fått høre at «du må finne deg noe skikkelig å holde på med».

Men Sturla har aldri gitt opp drømmen.

Nå er den i ferd med å gå i oppfyllelse.

Nachspiel

For ikke lenge siden fikk han henvendelsen han hadde drømt om. Et av landets ledende plateselskap, Sony Music Norway, ønsket å signere en langsiktig avtale med ham.

Etter et fuktig nachspiel i Trondheim hadde nemlig Sturla møtt en fyr, som han senere sendte en tre å gammel låt til.

«Fyren», som også jobbet mye musikk, tok vokalen fra låten og produserte en mer up to date-versjon. Denne sendte han til Sony.

Plateselskapet falt pladask.

- Ekstremt høy kvalitet

Sony får haugevis av eposter med låter som håpefulle musikere har sendt inn.

- Vi lytter til opp mot 50 låter daglig, og det skal en del til for å skille seg ut, forteller Julie Sandberg, som har den velklingende tittelen A&R Manager hos Sony.

Hun glemmer ikke hvordan det var å høre Sturla Fagerli Larsen for første gang:

- Jeg husker det så godt. Vi var flere som satt sammen for å høre på låten, og vi ble sittende og se på hverandre og tenke: Her har vi noe! Det var ekstremt høy kvalitet. Noe vi ikke hadde hørt før. Det var så veldig fint og ekte, forteller Sandberg.

- Framtidig stjerne

Det ble raskt avtalt et møte mellom orkdalingen og plateselskapet, og inntrykket av Sturla ble ikke dårligere da Sony fikk møte ham «live»

- Vi møtte Sturla, og skjønte at han er ei framtidig stjerne. Vi kunne ikke la det gå fra oss, forteller Sandberg som heretter vil få jobben med å utvikle Sturla Fagerli Larsen som artist.

- Vi tenker veldig langsiktig med Sturla.

Plateslipp

Førstekommende fredag er det klart for det første låtslippet. Da kommer singelen som fikk Sony til å kaste seg rundt for å signere ham, nemlig låten Storby.

- Det er spilt inn video, og dette låtslippet blir prioritert veldig stort fra vår side. Folk her har veldig troen på det. Vi vil pushe låten alt vi kan, på radio, Spotify - hele pakka, sier Sandberg som gleder seg til å jobbe med Larsen.

Synger på trøndersk

Sturla Fagerli Larsen skriver låtene sine på trøndersk, men han har brukt lang tid på å bli fornøyd.

- Jeg har prøvd i flere år å få trønderdialekten til å høres kul ut. Det har ikke vært noe kul pop på trøndersk siden Prudence, sier Sturla, som endelig føler at han har greid å lage tekster som høres bra ut på dialekt.

- Jeg har alltid skrevet låter med norsk tekst - jeg føler ikke at engelsk blir troverdig. Det er artig å pushe trøndersk mulikk gjennom et popsegment.

- Betyr alt

- Hva betyr det for deg å ha fått denne kontrakten med Sony?

- Det betyr alt i hele verden. Det er en slags drøm som går i oppfyllelse. Markedet har forandret seg veldig. Streaming betyr veldig mye, og da er det viktig å ha et så stort plateselskap i ryggen, sier Larsen som til daglig er elev ved Westerdals, der han tar en bachelor i låtskriving og produksjon.

Julie Rogstad Sandberg fra Sony skal jobbe med Sturla Fagerli Larsen framover. Foto: Øystein Kind