Ove Ulmar Vitsø

Bor: Kyrksæterøra

Jobb: Snekker hos G-Bygg AS

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg er på jobb, og nå holder vi på med forskalinga på et stort, nytt fjøs i Snillfjord. Her satses det friskt, og det er kjempeartig.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Gjerne pizza og Napoleonskake, begge hjemmelaga, selvsagt.

Du liker å bake?

— Ja, jeg var ferievikar i sju år på bakeriet hos Magne Stølan og seinere Kjell Spjøtvoll. Det var gode læremestere, og jeg har ikke glemt gamle kunster.

Hvor drar du helst på ferie?

— De siste åra har det vært Sverige og Frankrike på biltur. I sommer var vi i nærheten av Grenoble i Frankrike, og kombinerte turen med å se på Tour de France.

Ja, for sykkel er din ting?

— Ja da, jeg er sykkelentusiast, og driver også og mekker og reparerer sykler i eget verksted. Forleden hadde jeg tre belgiere på besøk. Jeg måtte reparere et framhjul. Noen dager seinere, kom det takkekort fra dem. De hadde kommet til Oslo, og var veldig godt fornøyd med at de fikk hjelp. Jeg får selvsagt også med meg VM på TV nå i disse dager.

Hva leser du?

— Det går på sykkelblader, jeg må holde meg à jour om det som skjer på den fronten.

Hvem er din favorittpolitiker?

— Jeg har to, men de er ikke aktive lenger. Det er Jens Stoltenberg, en saklig og redelig kar som var lett å forstå. Så er det Thorbjørn Berntsen, en skikkelig rett fram kar. Men i dag synes jeg det handler for mye om hvor mye de enkelte politikerne har på kontoen sin og for lite om politikk, det som angår deg og meg. Vi er i ferd med å få amerikanske tilstander.

Hva opptar deg for tida?

— Ikke noe spesielt, jeg vil bare ha godt vær. Da er det bra for oss som har utearbeid. Jeg vil si at så lenge helsa er bra, så er alt bra.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg er født og oppvokst i Hemne og på Lavina (tidligere sagnomsust kafé midt i sentrum. red.anm.). Jeg bor i ei flott bygd, og etter å ha bodd både i Gjøvik og på Vestnes, er det Hemne som er hjemme og der ting faller på plass.

Hva gjør du på fritida?

— Da er det mekking i sykkelverkstedet, pluss at jeg også begynner å bli så gammel at jeg tillater meg å være litt lat.

Hvordan holder du deg i form?

— Jeg sykler, og så går jeg og kona turer rundt om i sentrum, gjerne inntil ei mil slik at vi kjenner pumpa slår skikkelig.

Har du en favoritt når det gjelder turmål?

— Nei, ikke noe spesielt. Men det er fint ut til Vindalsvatnet.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Jeg kunne ha tenkt meg å sykle opp Mont Ventoux, som er en av etappene under Tour de France. Det er en skikkelig klatreetappe.

Hva ville du ha valgt om du måtte skifte jobb?

— Noe der jeg måtte ha jobbet med hendene, og i hvert fall ikke noe innenfor data. Kanskje ville jeg valgt å gå tilbake til bakeryrket.

Hvis du skulle reist bort for ett år alene, hvem eller hva ville du savnet mest?

— He-he, enkelt! Kona Anne Solveig, uten tvil.

Hva angrer du mest på?

— Kan ikke komme på noe spesielt, jeg har hatt et godt liv.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300