På Vaksefølktreff førstkommende søndag får du lære mer om gården Åsten, også kalt Inneråstan, samt kunstneren Kristian Kvakland.

Det er Arnt Ofstad som har skrevet teksten til en opplesning om gården Åsten, med tre aktører og tittelen «Itj bra nok». Det er kona Guri Ingeborg Ofstad og dattera Mona Ofstad som skal stå for opplesinga sammen med Terje Håvardstad Jonassen. Historien handler om Åsten, «særlig om folket der – men litt mer ...» står det i innledninga. Videre går det fram at vi skal forholdsvis langt tilbake i tida, både i ord og bilder. Og det kan vel røpes så mye som at det er ei kjærlighetshistorie som vil utvikle seg.

- «Itj bra nok» handler om at det var ei taus på Byneset som ikke var bra nok til å komme til gården, men så ble det visst veldig bra til slutt. Det er ei sann historie fra «gammeldagan», sier arrangør Johan Arnt Gjeten.

Amanda-skaperen

Historien fra gården blir krydret med et tredvetalls bilder, kart og forskjellig som vises fram.

- Arnt Ofstad er tidligere lærer, og kjenner historien godt, forteller Gjeten.

Manuset er basert på bygdebøker, slektshistorisk materiale og muntlig overlevering.

I tillegg er Kari Kvakland invitert denne gangen. Hun kommer for å snakke om onkelen sin, Kristian Kvakland, som var en av landets fremste billedhoggere. Karrieren hans startet i Gjølmesørens snekkeri Kvaklandet i Orkdal. Han er mest kjent for å ha skapt Amanda-statuetten.

Jabbing og kaffe

Denne gangen finner treffet sted i Ofstad samfunnshus, søndag 24. september. Det blir et arrangement etter kjent mal, med pause for servering og mye prat.

- Vi har hatt over 20 møter nå, så vi begynner å ha erfaring. Jabbing, kaffe og en del gamle ting hører med. Det bruker å være 80–100 deltakere, sier Gjeten.

Arnt Ofstad har skrevet teksten om Åsten, som skal brukes på søndag. Foto: Privat